SARAH STIER Getty Images Via Afp
OGLASIO SE I HRVAT

Borna Gojo: Rekao sam sebi - ‘sra*e, prevelik je stadion‘. Nisam došao skinuti gaće

Hrvatskom tenisaču je ovo bio prvi nastup u osmini finala nekog Grand Slam turnira
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 08:37

Nije Borna Gojo uspio napraviti senzaciju i pobijediti Novaka Đokovića u osmini finala US Opena. Srpski tenisač je bio bolji s 3:0 u setovima (6:2, 7:5, 6:4), ali Hrvat nije bio nezadovoljan nakon poraza. Kako bi i bio kada je izgubio od najboljeg na svijetu, a prvi put je došao ovoliko daleko na jednom Grand Slamu.

- Da mi je ovo netko ponudio prije turnira, potpisao bih - jasno je Gojo artikulirao svoje stanje nakon poraza od Đokovića.

Velika pozornica i centralni teren je ostavio traga na njemu.

- Bilo je očigledno da sam se mučio u prvom setu. Izašao sam na centralni teren prvi put u karijeri, bez treninga, imao sam problema da vidim lopticu. U drugom sam imao 3:0. Ne kažem da bih osvojio set, nisam stigao do tie-breaka. Da jesam…

No, i bez osvojenog seta ili nečeg više. Gojo nije krio da je ispunio svoj san.

- Rekao sam sebi ‘O sra*e, prevelik je stadion‘. Odavno sam pričao prijateljima kako mi je san igrati noćni meč u New Yorku, to je jedna od stvari koja sam baš želio doživjeti. Stajao bih tamo sedam sati da sam mogao fizički, uživao sam u svemu, uživam i dalje. Uoči meča sam odlučio kako ću dati sve od sebe, kako neću skinuti gaće, uzeti dva gema i otići kući. Dao sam što sam mogao - istaknuo je Gojo te otkrio što su Đoković i on pričali nakon meča na mreži.

- On je meni čestitao na igri, ja sam njemu rekao da osvoji US Open.

Linker
19. svibanj 2024 08:00