PROFIMEDIA Profimedia
DOKTORICA JODIE

Britanska tenisačica sve oduševila svojim potezom, otočki mediji: ‘Ona je prvi anđeo Wimbledona!‘

Osvojila je samo pet gemova i ispala u prvom kolu, ali je postala junakinja zbog svog ponašanja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 27. lipanj 2022. 21:08

Jodie Burrage, pobjednica nad našom Petrom Martić prošlog tjedna na turniru u Eastbourneu, nije uspjela iskoristiti pozivnicu organizatora za glavni turnir za svoju prvu Grand Slam pobjedu u karijeri, ali barem će joj meč u Wimbledonu ostati u sjećanju po tome što je morala malo glumiti i doktoricu na terenu.

Naime, početkom drugog seta meča protiv Lesije Curenko primijetila je da jedan od skupljača loptica ne izgleda baš najbolje, dapače malo je zateturao i skoro se onesvijestio, pa ga je posjela u jedan od onih sudačkih stolaca uz rub terena. Otrčala je i donijela mu i bocu vode jer očito mladiću nije bilo dobro.

image
PROFIMEDIA Profimedia

U pomoć je uskoro uskočio i netko iz publike i proslijedio vrećicu gumenih bombona, koje je onda "doktorica" Jodie davala dečku, da mu se malo digne šećer.

- Prvo sam mu dala energetski gel koji sam imala u svojoj torbi, ali znam da to nije baš najboljeg okusa. Srećom, netko iz publike je viknuo da ima vrećicu gumenih bombona i poslije toga mu je odmah bilo bolje - ispričala je kasnije Burrage.

Sve je to ispalo simpatično, međutim prekid je trajao prilično dugo, a više od pet minuta nije dolazila prava medicinska pomoć, odnosno službeni liječnik, pa su organizatori za sporu reakciju dobili puno kritika. Za razliku od Jodie Burrage, koju su Britanci odmah proglasili "prvim anđelom Wimbledona".

Linker
24. travanj 2024 14:31