SEBASTIEN BOZON Afp
KIŠA OPET RADI PROBLEME

Carlos Alcaraz furiozno otvorio nastup na Wimbledonu, aktualna pobjednica preokretom prošla dalje

Španjolac je prvi set dobio sa 6:0, i do kraja rutinski odradio posao protiv Chardyja
Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2023. 16:25

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz, prvi nositelj Wimbledona, bez problema je otvorio nastup u All England Clubu gdje je u prvom kolu s 3-0 u setovima svladao francuskog igrača Jeremyja Chardyja.

Bilo je 6-0, 6-2, 7-5 za Alcaraza koji je meč protiv iskusnog 36-godišnjaka otvorio s osam dobivenih gemova u nizu. Prvi gem Chardy je dobio pri rezultatu 0-6, 0-2. Inače, Chardy je trenutačno tek 542. tenisač na ATP ljestvici premda je kroz karijeru bio i među 25 najboljih na svijetu.

image
SEBASTIEN BOZON Afp

Posljednjih godina Chardy nastupa vrlo rijetko pa je tako ove godine odigrao samo pet mečeva na ATP razini te je pobijedio tek jednom.

Chardy je uspio zaprijetiti Alcarazu tek u trećem setu kada je uz prednost breaka poveo 4-2. No, odmah je prednost ispustio, a novi break Španjolac je napravio kod 5-5 i potom zaključio meč.

Organizatori u Wimbledonu imaju zbog kiše probleme i u utorak te su prekinuti brojni mečevi prvog kola, a većim dijelom dana se moglo igrati samo na glavna dva stadiona, središnjem i terenu broj jedan, koja su natkrivena.



Aktualna pobjednica izgubila prvi set pa pobijedila

image

Kazakhstan‘s Elena Rybakina returns the ball to US player Shelby Rogers during their women‘s singles tennis match on the second day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2023. (Photo by Adrian DENNIS/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

ADRIAN DENNIS Afp

Kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina, osvajačica Wimbledona prošle godine, nije imala posve ugodnu premijeru na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Wimbledonu jer je morala igrati tri seta.

Na startu ovogodišnjeg turnira Ribakina je sa 4-6, 6-1, 6-2 pobijedila 30-godišnju Amerikanku Shelby Rogers.

Ribakina je opasno živjela tijekom prvog seta kojeg je izgubila 4-6. No, odgovor aktualne wimbledonske pobjednice je bio impresivan te je Kazahstanka drugi set otvorila s pet osvojenih gemova u nizu, dok je u trećem setu startala s 2-0, a potom novim breakom na kraju ipak jednostavno obavila prvu prepreku na potencijalnom putu prema obrani naslova.

Uoči Wimbledona Ribakina je imala problema s virusnom bolešću zbog čega je otkazala neke turnire, a to je bio razlog što je i Roland Garros prekinula nakon drugog kola.



Wimbledon, 1. kolo tenisačica:

Jelena Ribakina (Kaz/3) - Shelby Rogers (SAD) 4-6, 6-1, 6-2

Wimbledon, 1. kolo tenisača:

Carlos Alcaraz (Špa/1) - Jeremy Chardy (Fra) 6-0, 6-2, 7-5

Linker
02. svibanj 2024 21:46