Alexander Zverev

 THOMAS SAMSON Afp
SPEKTAKL U PARIZU

Casper Ruud slavio u skandinavskom okršaju, za finale igra protiv Alexandera Zvereva

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Carlos Alcaraz i Novak Đoković
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. lipanj 2023. 19:49

Njemački tenisač Alexander Zverev (ATP 27) i ove se godine plasirao među posljednja četiri tenisača na Roland Garrosu, nakon što je u četvrtfinalnom susretu sa 6:4, 3:-6, 6:3, 6:4 pobijedio Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja (ATP 49).

Polufinale na pariškoj zemlji Zverev je igrao i 2021. i 2022. godine, ali još nikada nije bio u finalu Roland Garrosa. Prije dvije godine zaustavio ga je Stefanos Tsitsipas u pet setova, lani je u tie-breaku drugog seta morao predati meč Rafaelu Nadalu zbog ozljede gležnja. Štoviše, ta ozljeda (i posljedična operacija) izbacila ga je s terena do kraja godine i s trećeg mjesta na svijetu koje je držao u tom trenutku. Vratio se početkom ove sezone, ali izvan prave forme pa mu je sve do sada, do Pariza, 2023. prošla bez posebno značajnijih rezultata (polufinale Dubaija i Ženeve).

Osim u Parizu, Zverev je polufinala igrao i na Australian Openu (2020) te US Openu (2021.), odnosno i finale u New Yorku (2020.).

Sada mu na putu do finala stoji još samo Casper Ruud (ATP 4).

U reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala Norvežanin je ponovio uspjeh, odnosno opet pobijedio Danca Holgera Runea (ATP 6). Iz lanjskog su ogleda među dvojicom Skandinavaca ostali repovi - prozivanja i optužbe za laganje, uključili su se čak i roditeji s obje strane u taj "rat" - no ovog puta u prva dva seta nije moglo biti "čišće". Ruud je bio besprijekoran i marširao prema pobjedi, no Rune ipak nije dopustio da meč samo tako prođe pored njega. Uključio se u dvoboj u trećem setu, unio neizvjesnost, ali preokret ipak nije mogao isproducirati.

Ruud je tako došao na korak do ponavljanja lanjskog rezultata u Parizu, kada je igrao finale (poraz od Nadala), odnosno korak do svog trećeg Grand Slam finala u posljednjih pet nastupa, budući da je igrao i posljednji meč na US Openu lani.

Drugo polufinale u petak igraju Carlos Alcaraz i Novak Đoković.


Roland Garros, četvrtfinale tenisača:

Casper Ruud (Nor/4) - Holger Rune (Dan/6) 6-1, 6-2, 3-6, 6-3

Alexander Zverev (Njem/22) - Tomas Etcheverry (Arg) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Linker
19. svibanj 2024 07:20