Đoković smatra da Rusima i Bjelorusima ne treba zabraniti nastup na Wimbledonu

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
BRITANCI BEZ POPUSTA

Čelnik Wimbledona odgovorio Novaku Đokoviću oko izbacivanja Rusa i Bjelorusa s turnira

Čelnik All England Cluba je dao do znanja da svoju odluku ne misle promijeniti.
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2022. 14:05

Novak Đoković će igrati u Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru sezone koji se održava od 27. lipnja do 10. srpnja. Srpskom tenisaču za nastup je pomogla činjenica da su čelnici Wimbledona odlučili da na turniru mogu igrati i necijepljeni tenisači pa je Đoković s olakšanjem primio tu vijest.

No, ono što Đokovića smeta je odluka Wimbledona prema kojoj na tom turniru ne mogu nastupiti ruski i bjeloruski sportaši osim ako javno ne kritiziraju napad Rusije na Ukrajinu. Ta odluka britanskog turnira je u suprotnošću s ATP i WTA organizacijama koje je ruskim i bjeloruskim sportašima dozvolila nastup, ali ne pod nacionalnim zastavama.

"Osobno smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih tenisača. Natjecanje je njihovo pravo. Postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu koje kaže da svatko može igrati po rangu, a ne po nacionalnosti, a Wimbledon ga je prekršio", rekao je Đoković prije nekoliko dana, a danas je dobio odgovor od Iana Hewitta, čelnika All England Cluba.

"Naravno da uvažavamo njegovo i druga mišljenja. Ovo je vrlo teška situacija, mi sada pokušavamo objasniti zbog čega je ova odluka ispravna za Wimbledon i nastavit ćemo komunicirati tako", rekao je Hewitt i dodao:

"Naša odluka nije diskriminatorna kao što se to priča. Naša odluka je promišljeno viđenje situacije sagledano sa svih strana. To je ispravna i odgovorna odluka."

Linker
05. svibanj 2024 01:03