EMMANUEL DUNAND Afp
SPASIO NEMOGUĆE

Četvrti tenisač svijeta kreirao veliki preokret i prošao u osminu finala Roland Garrosa

Nizozemac je izjednačio na 2:2 u setovima, a u petom je poveo 4:1 i servirao za 5:1
Piše: HINAObjavljeno: 01. lipanj 2024. 19:40

Nakon nešto više od četiri sata velike borbe njemački tenisač Alexander Zverev izborio je osminu finala Rolanda Garrosa, pobijedio je u trećem kolu s 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6(3) Nizozemca Tallona Griekspoora.

Nakon izgubljenog prvog seta Zverev je vrlo lako osvojio iduća dva sa 6:4 i 6:2 te se doveo u poziciju kontrole meča. No, uslijedio je potom novi preokret te je Nizozemac izjednačio na 2:2 u setovima, a u petom je poveo 4:1 i servirao za 5:1.

Tada je krenuo povratak Nijemca koji je vratio dva breaka minusa te je izborio tie-break petog seta u kojem je krupni korak među 16 najboljih napravio tako što je poveo 4:1. Četvrti nositelj Zverev nije dopustio nikakve nove šokove u samoj završnici koju je odigrao na iznimno visokoj razini.

Idući suparnik Zvereva bit će pobjednik meča u kojem se sastaju Danac Holger Rune i Slovak Jozef Kovalik.

Rus Danil Medvjedev pobijedio je češkog igrača Tomasa Machača sa 7:6(4), 7:5, 1:6, 6:4 te je izborio osminu finala protiv Australca Alexa De Minaura.

Nakon dva posve izjednačena uvodna seta Medvjedev je protiv vrlo neugodnog Čeha imao 2-0 u setovima. Uz to je Medvjedev napravio break na startu trećeg seta, poveo je 1-0, kada se razmahao Machač. Češki igrač je dobio sedam gemova u nizu. Osvojio je treći set sa 6:1 i poveo 1:0 s breakom u četvrtom setu. Razvila se potom opet odlična i izjednačena borba nakon koje je ipak slavio Rus u četiri seta.

De Minaur je svladao Nijemca Jana-Lennarda Struffa s 4:6, 6:4, 6:3, 6:3. Kiša je prekinula meč početkom trećeg seta, kod 1-1, ali je De Minaur potpuno dominirao kada su se igrači vratili na teren.

Ranije tijekom subote Arina Sabaljenka, druga tenisačica na svijetu, plasirala se u osminu finala nakon pobjede protiv Španjolke Paule Badose sa 7:5, 6:1.

Badosa, ne tako davno druga tenisačica na svijetu, a danas tek 139. na WTA ljestvici, prijetila je Bjeloruskinji te je vodila 5-3 u prvom setu. U tom trenutku je započeo ključni niz Sabaljenke koja je dobila čak osam gemova u nizu. Povela je 7:5, 4:0 i time slomila suparnicu. U osmini finala Sabaljenka će igrati protiv pobjednice iz meča dvije Amerikanke, Madison Keys i Emme Navarro.

Linker
27. rujan 2024 13:28