SARAH STIER/Getty Images Via Afp
DANIMA JE ČUVAO TAJNU

Cijeli stadion izvadio je mobitele, a onda im je Đoković natjerao suze na oči: ‘Ovo je za njega‘

"Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao", rekao je osvajač US Opena
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 11. rujan 2023. 02:33

Ni pad na koljena nakon pobjede, ni dizanje trofeja, ni zagrljaj sa suprugom Jelenom. Nijedan od tih trenutaka nakon Đokovićevog osvajanja US Opena nije se mogao mjeriti s onim kad je odlučio odati počast Kobeu Bryantu.

Nekoliko minuta nakon što je pobijedio Daniila Medvedeva (6:3, 7:6, 6:3) i osvojio svoj 24. Grand Slam, srpski tenisač skinuo je majicu i otkrio da ga je posvetio svojem velikom prijatelju koji nas je napustio prije gotovo četiri godine.

U trenutku dok se čekalo podizanje trofeja i dok su svi pripremili mobitele da zabilježe antologijski trenutak, simbolika nije mogla biti veća. Naslov broj 24 za broj koji je Mamba nosio na dresu.

image
ANGELA WEISS Afp

- Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio. Pomislio sam da bi bilo lijepo to učiniti ako dođem u šansu osvojiti turnir. Onda sam prije koji dan zamolio prijatelje da mi pomognu otisnuti majicu - počeo je Đoković i izazvao gromoglasan pljesak tribina Arthur Ashea.

Prisjetio se svojeg prijateljstva s velikanom svjetske košarke.

image
ANGELA WEISS Afp

- Često smo znali pričati o pobjedničkom mentalitetu, pogotovo mi je to puno značilo u trenucima kad sam bio ozlijeđen i trudio se vratiti na vrh. Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao, uvijek je bio dostupan za savjet i podršku. Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast - objasnio je Srbin.

Đokovićeva gesta dirnula je i Vanessu Bryant, Kobeovu udovicu, koja mu je na Instagramu čestitala na osvajanju 24. Grand Slama. Vanessa je poručila kako je "to taj Mamba mentalitet" te da "pravi prepoznaju prave".

Linker
02. svibanj 2024 00:28