LUKA GERLANC Cropix
JOŠ NIJE SPREMAN

Čilić potvrdio Sportskim novostima da neće igrati Wimbledon, drugom Hrvatu se otvara velika prilika

"Nisam htio forsirati za Queens, a s druge strane nezgodno je da mi Wimbledon bude prvi turnir"
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. lipanj 2023. 13:47

Marin Čilić neće igrati Wimbledon. Potvrdio je to 34-godišnji hrvatski tenisač Sportskim novostima nakon što je njegovo ime nestalo s ulaznih lista Queen‘sa i Wimbledona.

- Da, koljeno nije još na nivou da odigram 2-3 meča u nizu, iako je dosta dobro, pa nisam htio forsirati za Queens, a s druge strane nezgodno je da mi Wimbledon bude prvi turnir - rekao nam je Čilić.

Čilić je ove godine odigrao samo jedan meč, i to u siječnju u Puneu gdje je u prvom kolu pobijedio Španjolca Carballes Baenu, a zatim predao meč Griekspooru.

Nakon toga je otišao na operaciju. Inicijalni plan je bio povratak do Roland Garrosa, no prvo je to prolongirao za travnati dio sezone, a onda prošlog tjedna otkazao turnir u ‘s-Hertogenboschu. Sad je poručio da bi trebao biti potpuno spreman do svoje ekshibicije Gem Set Hrvatska u Zadru (16. i 17. srpnja), a onda i za turnir u Umagu, kamo se vraća nakon devet godina.

Otkazivanje Čilića pomoglo je drugom Hrvatu da dođe na korak do glavnog ždrijeba u Wimbledonu. Umjesto Čilića je u turnir ušao Nijemac Dominik Koepfer, a prvi sljedeći na listi je Borna Gojo. Dođe li do još jednog otkazivanja, 25-godišnji Splićanin ulazi u WImbledon bez kvalifikacija.

Linker
04. svibanj 2024 14:01