CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
SADA JE JASNO

Čilić saznao suparnika za finale Roland Garrosa! Hrvat ide na 8. tenisača svijeta kojeg još nije pobijedio

Marin Čilić će za plasman u finale Roland Garrosa igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2022. 05:33

Najbolji hrvatski tenisač je u susretu četvrtfinala nakon četriri sata i 15 minuta igre pobijedio Rusa Andreja Rubljova sa 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (10-2), dok je Ruud nakon tri sata i 20 minuta igre bio bolji od Danca Holgera Runea sa 6-1, 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017., 2018.), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

image
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/PROFIMEDIA Christophe Archambault/Afp/Profimedia

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Ovo je i najveći uspjeh Ruuda na Roland Garrosu, u dosadašnja četiri nastupa u Parizu nikada nije prošao dalje od trećeg kola. Bivšem najboljem junioru svijeta, a sada osmom tenisaču svijeta, to je i najveći uspjeh na svim Grand Slam turnirima.

Čilić i Ruud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin - prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

"To mi se čini da će ponovno biti jedan težak meč. Čini se da on opet igra možda i najbolji tenis života ovdje u Roland Garrosu. Igrao je tako dobro ovdje i dogurao do polufinala. Imao je izazovan meč u četvtrtfinalu kao i ja. Vjerujem da ćemo se obojica sada odmoriti jedan dan i pripremati za polufinale i nadam se da će to biti dobar meč", rekao je Ruud upitan za polufinalni meč protiv Čilića.

U utorak su polufinale izborili Španjolac Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev.

Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), dok je Zverev bio bolji od Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7).

Linker
20. travanj 2024 12:33