TIMOTHY A. CLARY Afp
PRVA KOJOJ JE TO USPJELO

Čudesna britanska tinejdžerica lakoćom izborila finale US Opena ispisala povijesne stranice tenisa

Emma Raducanu izborila je plasman u finale US Opena i ispisala povijesne stranice tenisa
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2021. 07:05

Čudesni niz ove 18-godišnjakinje iz Kenta na US Openu tako se nastavio, pa je ona postala prva kvalifikantica u povijesti koja je izborila finale nekog Grand Slam turnira. U polufinalu je Raducanu pobijedila 17. nositeljicu Mariu Sakkari sa 6:1, 6:4 za svega 84 minute.

Raducanu je u New Yorku nanizala čudesnih devet pobjeda bez izgubljenog seta i sata joj na putu do naslova stoji samo Leylah Fernandez, 19-godišnja Kanađanka i 73. tenisačica svijeta koja je sa 7:6(3), 4:6, 6:4 pobijedila drugu nositeljicu Arinu Sabalenku.

Raducanu je Wimbledon započela kao 338. tenisačica svijeta, a već sada je na US Openu osgurala zaradu od minimalno 1.2 milijuna dolara.

"Iskreno, jednostavno ne mogu vjerovati. Šok. Ludo. Sve gore navedeno. Vrijeme prolazi pored mene ovdje u New Yorku. Osjećam se kao da sam upravo došla u SAD, a tri tjedna kasnije sam u finalu. Ne vjerujem ni da mi se to događa", rekla je Raducanu.

image
ED JONES Afp

Prva je Britanka koja je izborila finale US Opena od 1968. godine i Virginije Wade, kao i najmlađa finalistica nekog Grand Slama od Marije Šarapove na Wimbledonu 2004. godine.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

Veliko finale tinejdžerica na rasporedu je u subotu.

Linker
06. svibanj 2024 07:59