Mira Andrejeva

 DAVID GRAY Afp
AUSTRALIAN OPEN

‘Čudo‘ se nastavlja, 16-godišnjakinja spasila meč-loptu, Sabalenka briljirala sa 6:0, 6:0

Mira Andrejeva igrat će u osmini finala prvog Grand Slama sezone nakon što je izbacila Francuskinju Parry
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. siječanj 2024. 07:42

U svom premijernom nastupu u glavnom ždrijebu Australian Opena, 16-godišnja ruska tenisačica Mira Andrejeva izborila je nastup u osmini finala prvog Grand Slam turnira sezone.

Ruska tinejdžerka svladala je Francuskinju Diane Parry s 1:6, 6:1, 7:6(5), iako je u odlučujućem setu gubila 5:1.

Međutim, nova teniska senzacija spasila je i meč-loptu u trećem setu te je fantastičnim povratkom kreirala veliki preokret.

Vodila je Andrejeva 6:5 u trećem setu, no Francuskinja je ipak izborila tie-break u kojem nije pronalazila rješenja protiv raspoložene suparnice.

Mlada Ruskinja prošle je godine stigla i do osmine finala Wimbledona.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka nastavila je s uvjerljivim izdanjima u Melbourneu te je u 52 minute ‘riješila‘ Lesiju Curenko i to bez izgubljenoga gema (6:0, 6:0). Druga nositeljica turnira izgubila je samo šest gemova u prva tri meča.

image

Arina Sabalenka

WILLIAM WEST Afp

- Mislim da je današnji nastup bio savršen. Uvijek postoji nešto za poboljšati, znate. Jednostavno ne možete biti sretni s razinom na kojoj ste trenutno pa se uvijek morate kretati, nastaviti poboljšavati - izjavila je Sabalenka.

Njena sljedeća protivnica bit će Amanda Anisimova, 22-godišnja Amerikanka kojoj je Australian Open prvi veliki turnir nakon sedmomjesečne stanke koju je uzela zbog mentalnog zdravlja.

Linker
01. svibanj 2024 01:03