LUKA GERLANC/CROPIX
START US OPENA

Čupavi prvi set i glatka pobjeda Ćorića na kraju protiv protivnika koji se vratio nakon tri operacije

Andujar je prošle godine bio u osmini finala US Opena, pa ga se nikako nije moglo shvatiti olako
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 31. kolovoz 2020. 20:13

Prvi set je bio dosta kompliciran za Bornu Ćorića, nije to ništa neuobičajeno za otvarajući set na Grand Slam turniru, bez obzira na ime suparnika. Pogotovo na prvom Grand Slam turniru unatrag 211 dana. Toliko je, naime, prošlo od završetka Australian Opena do početka US Opena. Između toga otkazan je Wimbledon, po prvi put od 1945. godine, a Roland Garros je svoj originalni termin prebacio za četiri mjeseca i trebao bi se održati krajem rujna.

Ćorić je u tri seta pobijedio Pabla Andujara (ATP 56), 34-godišnjeg Španjolca, koji je tijekom 2016. i 2017. godine imao tri operacije na laktu desne ruke i pauzirao ukupno 18 mjeseci. Taj prvi set, koji je pripao našem najboljem tenisaču sa 7:5, nudio je Andujaru mnoštvo prilika. Najprije tri break-lopte u prva dva gema na servis Ćorića, potom još veće, dvije set-lopte kod 5:4, ali ništa od toga nije iskoristio i platio je cijenu. Iako se užasno znojio i odmah na kraju prvog seta se otišao kompletno presvući, Ćorić je zadržao koncentraciju, podigao razinu tenisa kako bi tih 7:5 nakon punih 70 minuta pretvorio u prilično glatku pobjedu.
Tih 7:5, 6:3, 6:1 upravo je to, glatka pobjeda, prolaz u 2. kolo, gdje je bio prošle godine kad je odustao od meča s Grigorom Dimitrovom (Bugarin će kasnije otići sve do polufinala). Sada će mu protivnik biti Juan Ignacio Londero, Argentinac je također u tri seta nadigrao Rusa Jevgenija Donskoja.

Andujar je, inače, prošle godine bio u osmini finala US Opena (poražen od Gaela Monfilsa), pa ga se nikako nije moglo shvatiti olako. Uostalom, Borna je poništio osam od devet break-lopti, pet od šest u prvom setu u kojem je imao čak 23 od ukupno 35 pogrešaka. Drugi i treći set je sve sjelo na svoje mjesto, Bornina 42 winnera prema 12 Andujarovih pokazuju tko je bio puno aktivniji i tko je u konačnici bolji igrač.

Kristina Mladenovic je žestoko proslavila pobjedu nad Hailey Baptiste, objasnila je i zašto. Ona je među jedanaest igrača i igračica, koji su bili u bliskom kontaktu sa Benoitom Paireom, zaraženim korona virusom u subotu.
- Od tada kao da je sve postalo noćna mora – rekla je Francuskinja. – Nisam znala hoću li smjeti igrati, stavili su me pod balon, zapravo balon u balonu, tako da samo vrlo zahvalna što sam mogla izaći na teren.

Tih jedanaest igrač(ic)a, dakle, nije izbačeno s turnira (kao što su bili Guido Pella i Hugo Dellien nakon što je njihov fizioterapeut bio pozitivan), ali su u potpunoj izolaciji. Tko zna što će biti s njima…

Tenisači, 1. kolo: Ćorić (27) – Andujar 7:5, 6:3, 6:1, Londero – Donskoj 6:3, 6:3, 7:5, Gerasimov – Lajović (18) 6:1, 4:6, 6:4, 6:4.
Tenisačice, 1. kolo: Ka. Pliškova (1) – Kalinina 6:4, 6:0, Kerber (17) – Tomljanović 6:4, 6:4, Mladenovic (30) – Baptiste 7:5, 6:2, Sasnovič – Di Lorenzo 2:6, 7:6(6), 6:0, Vondroušova (12) – Minnen 6:1, 6:4, Gračeva – Badosa 6:4, 7:5.

Linker
20. travanj 2024 02:18