ADRIAN DENNIS Afp
VELIKA GESTA LEGENDE

Dan kada je Federer pokazao što osjeća prema Rafi Nadalu! Stric Toni otkriva: ‘To je bilo gospodski‘

‘Nakon što je ubacio posljednju loptu, spustio je glavu i nije podigao pogled s tla...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. rujan 2022. 23:19

Rivalstvo Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića bilo je vjerojatno i najveće u povijesti tenisa, s obzirom da su kombinirano osvojili čak 63 Grand Slam turnira, a sada kada se Federer oprašta, mnogi detalji iz mnogih mitskih obračuna opet se javno aktualiziraju.

Tako se u kolumni u španjolskom El Paisu oglasio Nadalov ujak i negdašnji trener Toni Nadal, koji podsjeća na dva uvjerljiva poraza iz međusobnih ogleda. Jednog je doživio Federer, a drugog Nadal, ali obojica su iskazala veliki respekt prema gubitniku, ma koliko su odigrali fantastične mečeve i zaslužili pravo na slavlje.

- Jedino finale Roland Garrosa koje Rafael nije proslavio padom na zemlju, bilo je ono 2008. godine protiv Federera, što je bilo sasvim nepredvidljivo s obzirom da je slavio u tri seta - napisao je Toni Nadal za El Pais, a rezultat je bio 6-1, 6-3, 6-0.

Federeru je to bio i treći uzastopni poraz u finalima Pariza, a sve je doživio od Nadala. Jedini naslov pobjednika Roland Garrosa izborio je 2009. godine, svladavši u finalu Šveđanina Robina Söderlinga, koji je ranije s turnira izbacio španjolskog "kralja zemlje".!

Toni Nadal pak podsjeća kako je Federer uzvratio korektnošću, kada je razbio njegovog nećaka na završnom Mastersu sezone 2011.

- Federer je bio pun poštovanja prema Nadalu 2011. tijekom grupne faze ATP finala 2011. godine kada je slavio 6-3, 6-0. Nakon što je ubacio posljednju loptu koju je Rafael poslao u aut, spustio je glavu i nije podigao pogled s tla sve dok nije došao do poraženog suparnika na mreži, te se s njim rukovao i toplo ga potapšao po prsima. Gospodski - naglasio je Toni Nadal, što svjedoči koliko su ljuti rivali na terenu imali vrlo fer i korektan odnos jedan prema drugom.

Linker
24. travanj 2024 16:55