MARTIN BUREAU Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA

Dežurni Đokovićev kritičar iznenadio izjavom o Federeru: ‘Zato je Roger odustao od meča protiv Novaka...‘

Legendarni Mats Wilander otkrio je svoje mišljenje o povlačenju Rogera Federera s Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2021. 12:21

Legendarni Švicarac odostao je od nastupa uoči meča osmine finala protiv Talijana Mattea Berettinnija. Wilander smatra da pravi razlog odustajanja nije bila ozljeda, čak niti umor, već činjenica da je Federer želio izbjeći potencijalni okršaj i poraz protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu.

"Mislim da je Roger donio dobru odluku. Imao je šanse pobijediti Berettinnija, ali onda se naravno morao sučeliti s Đokovićem i moguće je da bi ga ovaj uvjerljivo pobijedio. To nije želio uoči Wimbledona", rekao je Wilander, inače čest kritičar Novaka Đokovića.

image
MARTIN BUREAU Afp

Objasnio je legendarni Šveđanin koji je zapravo bilj Federerov cilj na Roland Garrosu.

"On je došao na Roland Garros bez ideje o pobjeđivanju, samo odigrati nekoliko mečeva. A napravio je više nego li je htio. Što je trebao napraviti? Odustati kada je imao meč-loptu protiv Köpfera? Nije igrao u Rimu i Madridu i trebala mu je pobjeda. Za mene je u redu što je odustao", dodao je Wilander.

"Roger je znao da se poslije Köpfera (teška pobjeda u 4 seta) nije mogao oporaviti za sljedeći dan, ali mu je pobjeda bila bitna za samopouzdanje. Morao je biti tamo i napraviti to, po hladnom vremenu, po noći, u teškom meču. Ljudi kada gledaju Federera ne mogu shvatiti kako mu je iznutra. U njemu je i dalje vatra", zaključio je Wilander uoči velikog polufinalnog sraza između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Linker
24. travanj 2024 15:18