Grigor Dimitrov

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
NESRETAN KRAJ

Dimitrov u bolovima otišao s US Opena, Amerikanci će prvi put nakon 18 godina imati finalista

Frances Tiafoe i Taylor Fritz međusobno će odlučiti o finalistu zadnjeg Grand Slama
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 04. rujan 2024. 06:25

Prvi put nakon Andyja Roddicka, koji je 2006. izgubio od Rogera Federera, Sjedinjene Američke Države imat će finalista u muškom turniru US Opena. Za prestižno mjesto snage će odmjeriti Taylor Fritz i Frances Tiafoe, nakon što je 26-godišnjem "Big Foeu" meč u četvrtom setu četvrtfinala predao Grigor Dimitrov.

Tiafoe je vodio 6:3, 6:7(5), 6:3, 4:1 u trenutku kad Bugarin zbog ozljede mišića nije mogao nastaviti meč. Tenisač iz Marylanda time je ponovio uspjeh iz 2022.; tada ga je u polufinalu s 3:2 u setovima svladao Alcaraz.

- Bit će to najveći meč mojeg i Fritzovog života. Znamo se i međusobno igramo odkad smo imali 14 godina. Znam da je to američki dvoboj, ali nadam se da će publika biti na mojoj strani - poručio je Tiafoe.

image

Frances Tiafoe

KENA BETANCUR Afp

Veteran Dimitrov (33) ostaje na tri polufinala Grand Slama, posljednji je odigrao upravo na US Openu prije pet godina. Ozljedu je pokupio krajem trećeg seta, kad je uz riječi "Gotov sam" pozvao liječnički time-out i na nekoliko minuta otišao s terena. Pokušao je nastaviti, ali od tog je trenutka na terenu postoja uglavnom Tiafoe.

Okršaj Fritza i Tiafoea bit će prvi američki polufinale na US Openu nakon sraza između Agassija i Gineprija 2005.

Za još dva mjesta u polufinalu bore se Draper i De Minaur, odnosno Sinner i Medvedev.

Linker
05. rujan 2024 10:35