DAVID GRAY Afp
Wimbledon

Dodig i Krajicek preskočili prvu prepreku, hrvatsko-američki par saznao tko im stoji na putu do trećeg kola

Svladali su Amerikance Johnsona i Querreyja sa 6-3, 7-6 (2), 6-7 (4), 7-5 u meču koji je trajao 2 sata i 52 minute
Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2022. 15:30

Hrvatsko-američki par Ivan Dodig i Austin Krajicek u četvrtak su se plasirali u drugo kolo muških parova na Grand Slam turniru u Wimbledonu nakon što su pobijedili Amerikance Stevea Johnsona i Sam Querreyja sa 6-3, 7-6 (2), 6-7 (4), 7-5 u meču koji je trajao 2 sata i 52 minute.

U prvom setu samo se u jednom gemu ukazala prilika za obrat. Dodig i Krajicek su došli do tri vezane break lopte, a već prvu su iskoristili. Njihovi protivnici niti jednom nisu ugrozili servis hrvatsko-američkog dvojca.

U drugom setu nitko nije došao do prilike za oduzimanje servisa, pa je odlučio tie-break. Dodig i Krajicek su poveli 4-0 i rutinski dobili tie-break za vodstvo 2-0 u setovima

U trećem setu bila je samo jedna šansa break, imali su je Johnson i Querrey, ali se hrvatsko-američki par izvukao i opet je odlučivao tie-break. Dodig i Krajicek su vodili 4-3, a onda su izgubili četiri poena zaredom i set.

Četvrti gem prvi su u prigodi za obrat bili Johnson i Querrey, u šestom gemu propustili su jednu break loptu. Dodig i Krajicek svoju šansu nisu propustili. Kod 5-5 napravili su break, a potom na svoj servis dobili gem i meč

Dodig i Krajicek u drugom kolu idu na poljski par Lukasz Kubot i Szymon Walkow.

Linker
20. travanj 2024 16:01