Novak Đoković želi deveti naslov u Melbourneu
 AFP
‘OPSADNO STANJE‘

Đoković i elita bit će zaključani čak 19 sati! Karantena je ‘zatvor‘, a greška se plaća i deportacijom

Ovogodišnje izdanje Australian Opena moglo bi ući u povijest kao jedno od najkompliciranijih
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2021. 20:08

Australian Open starta u veljači i navijači odbrojavaju dane ne bi li saznali kako će se rasplesti nastavak - GOAT utrke. I dok će tamošnji fanovi moći računati samo na 50 posto kapaciteta tribina, još rigorozniji uvjeti iščekuju elitu...

Već smo pisali da je organizator objavio dosta žestoke kazne ako netko u 14 dana obavezne karantene napravi - prijestup.

"Svatko tko napusti karantenu bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara. Isto tako, tko prekrši pravilo može se suočiti s diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, hapšenjem, pa čak i deportacijom. To bi značilo da bi svaki taj pojedinac mogao imati problema za ponovni ulazak u Australiju u sljedećim godinama"., objavio je organizator.

Stigla su i pojašnjenja pravila. To znači da će elita predvoođena prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem moći računati na samo pet sati boravka izvan hotela, dok će ostalih 19 sati biti "zaključani".

image
Daniil Medvedev i Rafael Nadal morat će biti oprezni down under
AFP

Budući da svaka država u Australiji ima posebne propise, nije nemoguće da se u slučaju pogoršanja situacije donesu još i rigoroznije mjere, a tad bi organizator Australian Opena bio u velikim problemima.

U praksi to bi mogao biti problem za igrače koji će karantenu odrađivati u Adelaideu, pa bi u slučaju novih pravila neki igrači potencijalno mogli ostati bez sudjelovanja.

Organizacija prvog Grand Slam turnira sezone stajat će 80 milijuna dolara, no neki predviđaju da će iznos narasti i na 120 milijuna...

Linker
26. travanj 2024 14:32