Novak Đoković

 DANIEL LEAL Afp
LOV NA FINALE

Đoković ispisao povijest, izjednačio Federera i zakazao polufinale s igračem koji ga je namučio na Wimbledonu

Novi duel s talentiranim Talijanom zakazan je za petak na Centralnom terenu
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 20:59

Novak Đoković osigurao je plasman u polufinale Wimbledona. Iako je srpski tenisač malo kasnije "upalio motore", u konačnici je suvereno slavio protiv Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:4, nakon 2 sata i 47 minuta igre. Bit će mu to 46. Grand Slam polufinale u karijeri, čime se izjednačio s rekorderom Rogerom Federerom po broju polufinala.

Rus ga je uspio slomiti na njegovu posljednjem servis gemu u prvom setu, oduzevši mu servis i osvojivši prvi set, a Đoković mu je kao odgovor servirao briljantan drugi set, koji je trajao samo 28 minuta. Rubljovu je ovo bio najbolji nastup na Wimbledonu u karijeri. Ujedno, bio mu je to osmi četvrtfinale Grand Slama u karijeri, a gotovo nevjerojatna je činjenica da je svih osam i izgubio.

Đoković će u lovu na finale snage odmjeriti s Jannikom Sinnerom (ATP 8.), koji je za polufinale pobijedio Romana Safiullina. Talijanskom tenisaču bit će to prvi Grand Slam polufinale. Ista dva igrača snage su odmjerili i na prošlogodišnjem Wimbledonu, a Đoković je tada slavio velikim preokretom 3:2, nakon što je izgubio prva dva seta u meču. Novi dvoboj zakazan je za petak na Centralnom terenu.

Linker
19. svibanj 2024 04:54