AFP
RAFA VS NOVAK

Đoković ispustio 2-0, ali u maratonu dohvatio spektakl protiv Nadala! ‘Bio je ovo veliki test za mene!‘

Najveći rivali u povijesti tenisa sudaraju se 56. put, nitko nikad nije imao više međusobnih dvoboja
Piše: Vjekoslav PaunObjavljeno: 09. listopad 2020. 18:21

Ona izreka da se po jutru "dan poznaje", na žalost svih teniskih fanova, nije se potvrdila u slučaju potencijalnog spektakla između Rafaela Nadala i Diega Schwartzmana, jer pojedini su komentatori najavljivali i petosatni sudar nakon što je prvi gem trajao čak - 15 minuta. No Rafa je brzo "smirio" Argentinca u nastavku i rutinski izborio svoje novo finale u Parizu...

Rafael Nadal u nedjelju će tražiti na svom najdražem terenu čak 13. Roland Garros, odnosno ukupno jubilarni - 20. Grand Slam naslov. Na taj način bi se izjednačio s Rogerom Federerom i još jednom "poljuljao" tezu da je Švicarac upravo - najveći svih vremena.

Polufinale? Već sami podatak, da je u 12 prethodnih polufinala ispustio samo tri seta (jedan od onih koji je osjetio na vlastitoj koži kako je igrati polufinale na Chatrieru je i naš Ivan Ljubičić) dovoljno je zastrašujući, no činilo se da bi Diego mogao napraviti - iskorak.

Jer ovo su sve samo ne normalni uvjeti, loptice su "teže", vrijeme je hladnije, a i Argentinac je ne tako davno pronašao formu u Rimu gdje je otišao do finala i prvi put u karijeri pobijedio Rafu Nadala (i to u dva seta).

image
AFP

Nakon što je propustio nekoliko break prilika u prvoj igri, Argentinac je bio u zaostatku cijeli meč. Tek je "živnuo" krajem trećeg seta, dva puta u nizu vraćao break zaostatka, izborio - tie-break. Maksimalno je bio strpljiv s osnovne linije, tu i tamo "podvalio" čudesnu bekhend dijagonalu, ali Rafa je bio onaj stari kakvog ga poznajemo u Parizu. Na kraju je bilo 6:3, 6:3, 7:6 (0) protiv 12. nositelja, a koji probija Top 10 u ponedjeljak. Čak 99. pobjeda u Parizu za Rafu...

"Težak protivnik do posljednjeg poena, osjetio sam to u Rimu i očekivao sam težak ispit. Ali jako sam sretan kako sam igrao", prve su Rafine izjave nakon plasmana u finale.

Bez izgubljenog seta u finale! Finale? Novak Đoković ga tamo čeka, bit će to veliki spektakl. Prvi tenisač svijeta mogao je stvari riješiti u tri seta, imao je meč loptu kod 5:4, ali htio je zabiti bekhend winner paralelu, svoj omiljeni udarac, promašio je za par centimetara, na kraju je završio u petom setu.

"S Federerom je taktika visoki spin na bekhend, ali s Novakom nema pravila. Jednostavno moraš odigrati fantastičan meč", otkrio je nedavno Toni Nadal, stric i teniski kreator čudesnog igrača s Mallorce.

Bilo je na kraju 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1, kod Stefanosa Tsitsipasa nije bilo više energije.

"Bio je ovo veliki ispit, izazov za mene. Zadovoljan sam kako sam odigrao peti set", rekao je gostujući kod Barbare Schett u studiju Eurosporta.

Nedjelja u 15 sati, veliki okršaj najvećih teniskih rivala u povijest s najviše odigranih međusobnih dvoboja. Po 56. put Rafa protiv Novaka, prvi tenisač svijeta vodi 29:26...

Linker
08. rujan 2024 01:23