Novak Đoković

 ADRIAN DENNIS Afp
NE MIRE SE S PRAVILIMA

‘Đoković je opljačkan, ovo je neviđeno, sramota!‘; Srbi podivljali, Nole ovako nisko nije bio od 2018.

Otprije je poznato da se Wimbledon ove sezone igra bez bodova za ATP ljestvicu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 13:09

U velikom nedjeljnom finalu Wimbledona sastat će se Novak Đoković, trenutno 3. i Nick Kyrgios, ovoga časa 40. igrač na ATP rang-listi tenisača. Srpski tenisač će, kako god završio finalni čin ovogodišnjeg turnira na "svetoj travi" pasti, i to jako pasti na listi koja će svjetlo dana ugledati u ponedjeljak.

Zna se da je Wimbledon ove godine zbog rusko-ukrajinskih sukoba zabranio nastupe ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama u ždrijebu. Upravo zbog toga, iz redova ATP-a stigla je kazna, tako da se ovogodišnji Wimbledon ne ubraja tenisačima za njihove plasmane. Igra se bez bodova.

No, to ne znači da će ATP biti blagonaklon prema igračima kada je "obrana" lanjskih bodova u pitanju. Naprotiv, za osvojeni Wimbledon od lani Novak Đoković je osvojio, koliko je i trebao - 2.000 bodova. To znači da će ih ove godine automatski izgubiti, jer zbog ATP-ove kazne, neće biti u mogućnosti uzeti niti boda.

Srpska javnost naravno, sada zdvaja nad tim, a napisi u tamošnjim medijima sugeriraju da će Đoković ni kriv ni dužan tako od ponedjeljka pasti tek na sedmo mjesto ATP-ljestvice. Pad je to za četiri mjesta, a prestići će ga Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud i Carlos Alcaraz. Kako god završilo, past će i Nick Kyrgios, i to za pet mjesta pa će od ponedjeljka biti na 45. mjestu ATP-liste.

Posljednji puta Đoković je niže od 7. mjesta u renkingu bio plasiran u tjednu 12. kolovoza 2018. godine, kada je bio na 10. mjestu. Već tjedan dana kasnije uspeo se na 6. poziciju, a niže nije išao, eto već gotovo četiri godine.

- Neviđena pljačka i velika sramota! I ako osvoji Wimbledon Đokoviću slijedi strmoglav pad! U teniskom ratu Srbin gubi ni kriv ni dužan! - naslov je teksta na srpskom Kuriru.

Linker
18. svibanj 2024 11:40