EMMANUEL DUNAND Afp
JASNA PORUKA

‘Đoković je u pravu, Kosovo je srce Srbije!‘: Deveterostruka Grand Slam pobjednica otvoreno podržala Srbina

‘Alcaraz je dobar, ima svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira da nije favorit‘
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 16:08

Francuska tenisačica srpskih korijena Kristina Mladenović komentirala je poruku koji je Novak Đoković napisao na kameru nakon pobjede na startu Roland Garrosa.

‘Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!‘, napisao je Đoković nakon pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem, a takva je poruka podigla veliku prašinu, te se čak nagađalo da bi srpski tenisač mogao biti kažnjen, što se na kraju ipak nije dogodilo.

image

Kristina Mladenović

THOMAS SAMSON Afp

- Novak je veliki, pravi primjer za ostale. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svatko tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo je politički? Da, dijelim stav s Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je tamo živjela i ja sam bila tamo kad sam bila dijete, rekla je Mladenović u razgovoru za Telegraf.

Francuskinja ujedno vjeruje da će Đoković u Roland Garrosu stići do svog 23. Grand Slam naslova i pobjeći velikom rivalu Rafaelu Nadalu.

- Nole je za mene uvijek favorit gdje god se pojavi. To je malo subjektivno, ali nadam se da će doći do te 23. Grand Slam titule. Alcaraz je dobar, ima i on svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira na kojem se pojavi da nije glavni kandidat za osvajanje naslova, zaključila je Mladenović, nekad 10. tenisačica svijeta, a inače deveterostruka Grand Slam pobjednica u igri parova.

Linker
19. travanj 2024 07:18