MARTIN KEEP Afp
VELIKA POBJEDA

Đoković lovi 25. Grand Slamu u karijeri: Pao je sjajni Amerikanac, a sada ga čeka možda i najteži protivnik

Najbolji tenisač svijeta plasirao se u polufinale Australian Opena uz jedan izgubljeni set
Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2024. 10:43

Talijanski tenisač Jannik Sinner plasirao se u polufinale Australian Opena svladavđi u četvrtfinalu Andreja Rubjova sa 6-4, 7-6 (5), 6-3.

Za 22-godišnjeg Sinnera ovo je drugi prolazak u polufinale nekog "grand slam" turnira, nakon lanjskog Wimbledona gdje je izgubio od prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, a upravo će mu Đoković biti suparnik i u polufinalu Melbournea.

S druge strane, Rubljovu je ovo bio 10. nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira i 10. je put teren napustio pognute glave.

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova pobjednika Australian Opena Novak Đoković prvi se danas plasirao u polufinale ovogodišnjeg izdanja prvog "grand slam" turnira u Melbourneu, on je nakon više od tri i pol sata igre u četvrtfinalu svladao Amerikanca Taylora Fritza sa 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3.

Đokoviću je ovo 11. put u karijeri kako je stigao do polufinala Australian Opena, a u svih 10 prethodnih slučajeva kada je stigao do ove faze na kraju je osvojio i naslov.

Za srpskog tenisača ovo je takođet već 33. uzastopna pobjeda na Australian Openu, posljednji je put izgubio još 2018. godine i to u 4. kolu od Korejca Hyeona Chunga.

Do pobjede protiv Fritza Đoković je stigao usprkos tome što je propustio svih 15 prvih "break-lopti" u meču koje je imao, a na kraju dvoboja mu je realizacija "break-lopti" bila 4-21.

U polufinalu će Đoković igrati protiv pobjednika susreta između Talijana Jannika Sinnera i Andreja Rubljova.


ČETVRTFINALE:

Novak Đoković (Srb/1) - Taylor Fritz (SAD/12) 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3

Linker
06. svibanj 2024 18:53