Novak Đoković

 ANNA KURTH/AFP/PROFIMEDIA Anna Kurth/afp/profimedia
HOĆE LI IZDRŽATI?

Đoković nakon okršaja s publikom i drame u Parizu potvrdio ono o čemu se već dugo priča: ‘Ne poštuju me!‘

‘Ponekad mi treba pomoć fizioterapeuta, ponekad Boga, anđela ili koga već...‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. lipanj 2023. 21:28

Nakon više od tri i pol sata igre u trećem kolu Roland Garrosa Novak Đoković uspješno je porazio Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu slavivši 7:6(4), 7:6(5), 6:2.

Ono što ostavlja trn u oku je odluka Đokovića po završetku drugog seta kada je pozvao medicinski time – out. Tom prilikom Đoković je ušao i u sukob s domaćom publikom, koja mu je zviždala.

- Gledajte... Nemamo vremena nabrajati male ozljede koje imam, popis je dugačak. Neću govoriti o stvarima koje me sprječavaju da igram jer još uvijek igram. Ponekad mi treba pomoć fizioterapeuta, ponekad Boga, anđela ili koga već.

- Moja stvarnost je da moje tijelo drugačije reagira na ovakve stvari, moram se tome prilagoditi. Na kraju sam uspio pobijediti i to je važno – rekao je Đoković nakon meča.

- Pokušao sam da pažnja bude na pripremi i motivaciji, da se pripremim što je bolje moguće na Grand Slamu i da dođem možda do još jedne Grand Slam titule. Učinio sam to već ove godine i znam da je moguće. I s ovoliko godina mogu izazvati sve najbolje tenisače za titulu, zahvalan sam što sam ovdje, ali ne znam koliko će trajati.

Đoković se osvrnuo i na pitanje o mogućem završetku karijere.

- Moj kraj nije čist u mojoj glavi, ali dok god imam cilj zbog kojeg se dignem svakog dana tko zna koliko puta… Ovih dana je to veći izazov nego ranije kada sam bio mlađi. Upravo zbog toga sportaš mora imati kratkoročni i dugoročni cilj. Pokušavam čisto na kojim turnirima želim da dati sve od sebe.

Dotaknuo se zvižduka iz publike koji ga nisu spriječili do nove pobjede.

- Odnos s publikom je išao gore dole, kada sam gubio u finalima ili nekoliko stepenica prije toga dobivao sam veliku podršku. I danas dobijem podršku, većina dolazi uživati u tenisu, ali uvijek ima individualaca ili grupa koje zvižde na svaku stvar koju činite. To ne razumijem. To je njihovo pravo, u 99 posto slučajeva ću ostati nijem na to, ali ponekad ću reagirati zbog nepoštovanja, a sad me neki nisu poštovali - zaključio je Novak.

Linker
08. rujan 2024 01:53