TIMOTHY A. CLARY Afp
SHOW NA PRESICI

Đoković oduševio najavom koliko će još igrati pa ispalio: ‘Da nisam iz Srbije, odavno bih bio dignut u nebesa‘

‘Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite‘
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2023. 08:42

Novak Đoković je slavljem protiv Daniila Medvedeva u finalu US Opena osvojio svoj 24. Grand Slam turnir i s 36 godina postao najstariji osvajač jednog od četiri najveća turnira u povijesti tenisa. U takvoj situaciji logično je bilo pitanje na konferenciji za medije o tome koliko dugo još misli igrati, a srpski tenisač je sve novinare oduševio odgovorom.

- Sigurno ću nastaviti s igrom. Osjećam se dobro, a još uvijek imam potporu okoline, mojeg tima i obitelji. Svjestan sam da još uvijek igram na visokom nivou i osvajam najveće turnire pa ne želim napustiti tenis dok god sam na vrhu, dok god igram na nivou na kojem igram. Eventualno ću tenis napustiti jednog dana za 23-24 godine. Do tada ćete me viđati još neko vrijeme - rekao je Đoković.

image
KENA BETANCUR Afp

Srpski tenisač je rekorder s osvojena 24 Grand Slama. Koji mu je cilj po broju osvajanja najvećih turnira.

- Nemam nikakav broj u svojoj glavi oko toga koliko Grand Slamova želim osvojiti do kraja svoje karijere. Nastavit ću im davati prioritet na kojima želim igrati svoj najbolji tenis i to se neće promijeniti dok god budem igrao.

Na to pitanje je odgovorio i Goran Ivanišević.

- Novak planira igrati do Olimpijskih igara u Los Angelesu. Kad je to, 2028. godine? Sada vam je jasno što je u njegovoj glavi. On uživa u tenisu, obožava izazove, vodi računa o svojem tijelu, o svemu. Kada me pitate hoće li osvojiti 25. Grand Slam, reći ću da. Kada osvoji 25., on će razmišljati zašto ne i 26. Uvijek postoji još jedan, uvijek postoji nešto više.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

Raspravu o tome tko je najveći tenisač svih vremena Đoković je ostavio nekome drugome.

- Neka to netko drugi raspravlja, ali jedna činjenica je sigurna - da nisam iz Srbije, prije puno godina bih bio dignut u nebesa, posebno u zapadnom svijetu. No dobro, to je dio mog životnog putovanja. Ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu. Zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite.

Đoković je istaknuo kao mu je kćerka Tara davala dodatnu energiju.

- Nisam znao da će biti tu, vidio sam je kad sam izlazio na teren. Osmjehnula mi se svaki put kada mi je bila potrebna ta nevina, dječja energija. Dobio sam je do nje. Moj san je bio da me moja djeca gledaju dok osvajam Grand Slam turnire, da budu dovoljno odrasla da mogu znati što se događa.

Linker
24. travanj 2024 06:56