ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
IZNENADIO POTEZOM

Đoković otišao u svlačionicu i vratio se kao drugi čovjek, otkrio zašto je dao reket misterioznom dječaku

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2021. 07:39

On je u finalu nakon četiri sata i 11 minuta velikim preokretom svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Za 34-godišnjeg Đokovića ovo je 19. osvojeni Grand Slam naslov u karijeri čime je stigao na samo jedan zaostatka za Španjolcem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom koji dijele prvo mjesto svih vremena. No, Đoković je nedjeljnim trijumfom postao prvi igrač u Open eri koji je osvojio svaki od četiri "grand slama" barem dva puta, prvi je put osvojio Roland Garros 2016. godine.

Đoković je nakon zaostatka 0:2 u setovima otišao u svlačionicu i iz nje se vratio kao pobjednik. Upitan o čemu je razmišljao u tim trenucima, Đoković je rekao:

"Vratio sam se kao drugačiji igrač, osvježen i uspio sam brzo napraviti break u trećem setu. Potom sam osjetio da mu ulazim u glavu. O čemu sam tada razmišljao? Čuo sam dva glasa, jedan mi je govorio da ne mogu preokrenuti, da je sve gotovo i taj je glas bio prilično jasan nakon drugog seta. Ali osjetio sam da je vrijeme da se posvetim drugom glasu koji mi je govorio da mogu. Kada je počeo treći set osjećao sam se bolje i poslije u meni nije postojala sumnja."

Odmah po završetku meča Đoković je poklonio reket dječaku koji se nalazio u prvom redu tribina. Upitan tko je taj dječak i zašto mu je dao reket, Đoković je rekao:

"Ne znam tko je dječak, ali sam ga čuo cijelo vrijeme. Bodrio me kada sam gubio 0:2 u setovima i čak mi je davao savjete tijekom meča kao trener, ha, ha. On je bio najbolji izbor i želio sam mu dati reket jer me podržavao tijekom cijelog meča."

Linker
23. travanj 2024 16:29