Novak Đoković se plasirao u 32. finale nekog Grand Slama u karijeri

 SEBASTIEN BOZON Afp
SPEKTAKL NA WIMBLEDONU

Đoković postavio rekord pa najavio sraz s Kyrgiosom: ‘Bit će to emotivni vatromet, on nema što izgubiti‘

‘To mu je prvo finale na najvećim turnirima, nema što izgubiti, može opušteno igrati‘, rekao je Srbin
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 08. srpanj 2022. 19:56

Novak Đoković očekivano je pobijedio Camerona Norrieja i izborio se za svoje osmo finale Wimbledona, gdje će protiv Nicka Kyrgiosa igrati za sedmu titulu u All England Clubu.

Srpski tenisač time je postavio rekord s ukupno 32. finalom na Grand Slam turnirima u karijeri (Federer 31, Nadal 30), a uspio je to u 68. nastupu. Ukupan omjer u GS polufinalima mu je 32-11, a pobijedio je u 18 od 19 polufinala koje je igrao od početka 2015. Čudesna efikasnost!

"Hvala, ali posao još nije gotov", rekao je Đoković na tu opasku.

Pritisci i očekivanja

Protiv Norrieja (ATP 12), koji je već i polufinalom priredio veliko iznenađenje, izgubio je prvi set, međutim nije potom trebalo dugo Đokoviću da postavi stvari na svoje mjesto.

"Igrao sam puno Grand Slam polufinala u životu, ali svejedno nikad nije lako, puno je pritiska i očekivanja i od sebe i od drugih. Zato početak nije bio najbolji s moje strane, ali imao sam sreće da sam napravio rani break u drugom setu, kasnije još jedan i osjetio sam da se tijek meča okreće na moju stranu", rekao je Novak.

Đokoviću je ovo inače 38. uzastopna pobjeda na Centralnom terenu Wimbledona (što je rekord za All England Club) i imat će priliku tu statistiku još malo popraviti u nedjelju, kada će ganjati svoju 21. Grand Slam titulu, kojom bi se približio rekorderu Nadalu na samo jednu zaostatka.

"Kyrgios? Bit će emotivni vatromet s obje strane, sigurno. Njemu je to prvo finale na najvećim turnirima, nema puno za izgubiti, može opušteno igrati. Njegovi su udarci puni snage, u formi je, odgovara mu igra na travi, tako da će biti zahtjevno. Uostalom, nisam još nikad dobio set protiv njega, ali nadam se da će ovaj puta biti drukčije", rekao je Novak.

Poruke na Instagramu

Kyrgios i Đoković igrali su dva puta međusobno, oba puta 2017. godine i Australac je slavio oba puta. Međutim, nisu to bili “blockbuster” mečevi kao što će biti nedjeljno finale Wimbledona, već osmina finala Indian Wellsa i četvrtfinale Acapulca. Dvoboj za titulu na središnjem terenu Wimbledona nešto je sasvim drugo...

Inače, iako nisu igrali na terenu pet godina, Kyrgios i Đoković imali su žestokih okršaja posljednjih godina izvan terena. Australac je žestoko vrijeđao Srbina radi Adria Toura, kojeg je organizirao u jeku pandemije 2020. godine, a ni Novak nije bio blagoglagoljiv prema Nicku. Međutim, sve se promijenilo početkom godine, kada je Kyrgios dao podršku Đokoviću tijekom cirkusa s vizom i nastupom na Australian Openu.

"Malo je čudno, ali sada se dopisujemo porukama na Instagramu i slično. Evo, prije par dana mi je poslao poruku ‘vidimo se u nedjelju‘",rekao je Kyrgios.

I vidjet će se, u finalu Wimbledona...

Linker
18. svibanj 2024 13:12