SARAH STIER Afp
KORAK BLIŽE POVIJESTI

Đoković preokretom izborio veliki polufinalni okršaj: ‘Gledali ste moja 3 najbolja seta na ovome turniru‘

Najbolji tenisač svijeta izgubio je prvi set, a onda ‘podigao tenis na jednu višu razinu‘
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2021. 07:48

Novak Đoković izborio je polufinale US Opena i stigao još jedan korak bliže osvajanju posljednjeg od četiri najveća turnira u ovoj kalendarskoj godini.

Prvi tenisač svijeta u ranim je satima četvrtka s 3-1 u setovima svladao Mattea Berrettinija (5-7, 6-2, 6-2, 6-3). Novak je nešto lošije otvorio ovaj meč i Talijan je to iskoristio te uzeo prvi set, ali to kao da je naljutilo Srbina koji je potom podigao igru na jednu višu razinu i s tri uzastopna seta prešao preko ove četvrtfinalne prepreke.

image
ELSA Afp

Đokovića će u polufinalu čekati Alexander Zverev. Njemački tenisač i aktualni olimpijski pobjednik do TOP 4 US Opena je stigao preko Llyoda Harrisa kojeg je svladao s 3-0 u setovima 7-6(6), 6-3, 6-4.

"Bio je ovo sjajan meč. Matteo je odličan igrač i svaki put je s njim napeta bitka. Zaboravio sam na gubitak prvog seta i nastavio. Podigao sam svoj tenis na višu razinu i odradio tri najbolja seta na ovome turniru."

Još ga dva meča dijele do velikog uspjeha.

"Samo razmišljam o sljedećem meču. Dalje od toga ne", zaključio je Đoković.

image
ELSA Afp

U ženskoj konkurenciji do polufinala je stigla i grčka predstavnica Maria Sakkari koja je s dva puta po 6-4 nadigrala Čehinju Karolinu Pliskovu.

Sakkari će za finale igrati protiv sjajne 18-godišnje britanske senzacije Emme Raducanu koja još uvijek nije izgubila niti jedan jedini set na ovome turniru.

Linker
04. svibanj 2024 06:44