WILLIAM WEST Afp
NOVI DOKAZI

Đoković priznao davanje intervjua dok je bio pozitivan na covid-19, oglasilo se Ministarstvo

Đoković se ispričao za ‘pogrešnu procjenu‘ zbog davanja intervjua dok je bio pozitivan na covid-19
Piše: SNObjavljeno: 12. siječanj 2022. 06:04

Novak Đoković je putem svog Instagram profila naveo kako se njegov 'iskreno ispričava' u svoje i ime svog agenta zbog označavanja pogrešne rubrike prilikom ispunjavanja australske putne deklaracije, a kojom je izjavio da nije nigdje putovao 14 dana prije dolaska u Australiju, iako je u tom periodu zapravo bio u Španjolskoj.

Đoković je u posljednja 24 sata žestoko kritiziran zbog aktivnosti koje je imao nakon 16. prosinca kada je bio pozitivan na PCR testu. Internet su preplavile njegove fotografije na dodjeli nagrada djeci, a ujedno je dao i intervju za L'Equipe 18. prosinca i odradio fotosession bez maske.

image
WILLIAM WEST Afp

"Želim se oglasiti povodom stalnih netočnih informacija o mojim aktivnostima u prosincu...Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih poštujući obveze testiranja. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je izvješteno da je određen broj ljudi pozitivan na koronu. Iako nisam imao simptoma napravio sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je bio negativan, a isti sam dan napravio i PCR test. Sljedeći sam dan prisustvovao teniskom događaju u Beogradu na dodjeli nagrada djeci i napravio sam brzi antigenski test prije njegovog početka koji je bio negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, te nisam dobio informacije o pozitivnom PCR testu sve do nakon tog događaja. Sljedećeg dana 18. prosinca bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoju ranije dogovorenu obvezu prema L'Equipeu i odradio intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L'Equipe. Iako sam otišao kući nakon intervjua u izolaciju, sada kada se osvrnem, bila je to pogrešna procjena i prihvaćam da sam trebao pokanuti ovu obvezu"", napisao je Đoković objasnivši kako nije želio iznevjeriti novinara i otkazati ranije dogovoreni intervju, a da je u pauzama tijekom fotografiranja stalno imao masku.

Što se tiče ispunjavanja putne dokumentacije, Đoković je rekao kako je to odradio njegov tim u njegovo ime, a da je on najavio svoj dolazak.

"Bila je to ljudska pogreška i zasigurno ne namjerna. Živimo u izazovnim vremenima globalne pandemije i ponekad se te pogreške mogu dogoditi. Danas je moj tim predočio dodatne informacije australskoj vladi kako bi razjasnio cijelu stvar", dodao je Đoković.

Ministar imigracije Alex Hawke danas je trebao donijeti konačnu odluku o 'slučaju Đoković' koja ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude, ali kako su odvjetnici najboljeg tenisača svijeta predali nove informacije i dokaze, slučaj će se dodatno oduljiti. Takva je potvrda ujedno stigla iz ureda Ministarstva imigracije.

"Nedavno je predočena dodatna dokumentacija od strane odvjetnika gospodina Đokovića koja bi mogla biti važna zbog mogućeg otkazivanja njegove vize. Naravno, to će utjecati na vremenski okvir donošenja odluke", poručili su iz ureda ministra imigracije.

Linker
25. travanj 2024 23:14