Lorenzo Musetti

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
DEBITANT U POLUFINALU

Đoković saznao suparnika u borbi za finale Wimbledona, sprema li se novi maraton?

Lorenzo Musetti izbacio je Taylora Fritza i prvi put u karijeri ušao u polufinale Grand Slama
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. srpanj 2024. 19:50

Novak Đoković nikad lakše nije prošao četvrtfinale Wimbledona. Nije odigrao ni poen, nije ni udario lopticu, nije čak ni na teren morao izaći budući da je suparnik Alex de Minuar (ATP 9) predao nekoliko sati ranije.

- Uništen sam, ali morao sam odustati zbog ozljede kuka - rekao je Australac (25), kojem je ovo trebalo biti prvo četvrtfinale u All England Clubu, a treće na Grand Slamovima (US Open 2020, Roland Garros 2024).

- Nalazi su pokazali da je riječ o rupturi hrskavice i da je veliki rizik od pogoršanja ozljede budem li igrao. Ovo je trebao biti moj najveći meč u karijeri i svim silama sam želio igrati, ali samo jedna kretnja, klizanje ili istezanje, može umjesto šest tjedana značiti četiri mjeseca stanke. To je prevelik rizik - rekao je De Minaur.

Đoković je tako prošao u polufinale, svoje 13. u Wimbledonu, čime je izjednačio rekord Rogera Federera. Tamo će igrati kontra Talijana Lorenza Musettija (ATP 25), koji je nadigrao favoriziranog Amerikanca Taylora Fritza (ATP 12) u pet setova - 3:6, 7:6(5), 6:2, 3:6, 6:1 - za svoje prvo Grand Slam polufinale u karijeri. Nikad ranije 22-godišnjak nije igrao ni u četvrtfinalu...

image

Taylor Fritz

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Premda je Fritz, 12. s ATP ljestvice, osvojio prvi set, Musetti je bio potpuno ravnopravan od samog početka, a da je razigran pokazao je u ostatku meča. U drugoj dionici je imao break prednosti te je kod 5:3 servirao za 1:1 u setovima.

U tom trenutku nije iskoristio šansu, već se Fritz vratio i izborio tie-break. No bolju igru Musetti je naplatio u završnici drugog seta, a potom je protutnjao kroz treći set koji je osvojio sa 6:2.

Fritz se samo nakratko vratio u meč osvojivši četvrti set, a nova ‘eksplozija‘ Musettija nastala je u odlučujućem, petom setu, u kojem je dobio uvodnih pet gemova. Poveo je 5:0 i time potpuno ugazio prema polufinalu.

Đoković protiv Musettija u međusobnom omjeru vodi 5:1, a dobio je i zadnji meč koji su nedavno odigrali u 3. kolu Roland Garrosa. Dvoboj u Parizu trajao je četiri i pol sata te završio 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0 za Srbina.

U drugom polufinalu će se sastati Rus Daniil Medvedev i Španjolac Carlos Alcaraz, prošlogodišnji pobjednik Wimbledona.

Linker
30. kolovoz 2024 20:52