JOE TOTH Afp
JAKA PORUKA

Đoković se na presici naklonio Alcarazu: ‘On ima ono najbolje od mene, Rafe i Rogera, a znam i što je presudilo‘

Ističe i da je njihovo rivalstvo dobro za sport te da bi se volio susresti sa Španjolcem na US Openu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. srpanj 2023. 22:49

Nakon mukotrpne bitke i 2:3 poraza od Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona, Novak Đoković dojmove je još jednom sažeo na konferenciji za novinare, prenosi ATP Tour. Srpski tenisač mladog je Španjolca u više navrata usporedio s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, životnim rivalima s kojima je kombinirano zaigrao u 109 mečeva. Protiv Alcaraza se tek treći put našao ‘oči u oči‘ i sada bilježi negativan omjer 1:2.

- Ljudi su unazad godinu dana govorili da Alcaraz u sebi posjeduje elemente Rogera, Rafe i mene. Moram se složiti s tim, mislim da čovjek doslovno posjeduje ono najbolje od nas trojice. U prvom redu, to je mentalna snaga i prava zrelost, iznenađujuća za nekoga tko ima tek 20 godina. Ima natjecateljski i borbeni duh kakav smo godinama gledali kod Rafe, a bekhend mu ima neke sličnosti s mojim udarcem. Dvoručni bekhend, obrana, sposobnost prilagodbe... Mislim da je to bila moja snaga dugi niz godina, a ima ju i Alcaraz - kazao je Đoković.

image
SEBASTIEN BOZON Afp

Nije to bio kraj hvalospjeva na ime superzvijezde u nastanku. Drugi tenisač svijeta o prvom je govorio biranim riječima...

- Iskreno, nikada nisam igrao s tenisačem poput njega. Roger i Rafa imaju svoje očite prednosti i slabosti, a Carlos je vrlo kompletan igrač. Ponavljam, posjeduje nevjerojatnu sposobnost prilagodbe i mislim da je to ključ dugovječnosti i uspješne karijere na svim razinama.

Alcaraz je zaustavio Đokovića na putu do "zlatnog Slama". Srbin više ne može kompletirati sva četiri Grand Slam turnira, a volio bi se sresti s "Nadalovim nasljednikom" i u Americi.

- Nadam se da ćemo igrati na US Openu. Zašto ne? Mislim da je to dobro za sport, prvi i drugi na svijetu suočavaju se u gotovo petosatnom trileru u pet setova. Ne može biti bolje za tenis.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Otkrio je i što misli da je bilo ključno u izgubljenom finalu:

- Mislim da je to tie break u drugom setu. Razočaran sam u svoje bekhende, da budem iskren. Imao sam dva vrlo loša bekhenda, to je to, ogled je prešao na njegovu stranu i sve se okrenulo. Alcaraz je podigao razinu u trećem setu, a ja dugo nisam bio svoj.

Đoković napušta London s omjerom od 33-5 u aktualnoj sezoni, što je istaknuto osvajanjem rekordnog 23. GS odličja na Roland Garros

Linker
24. travanj 2024 23:42