Novak Đoković

 DIMITAR DILKOFF Afp
POTRES U PARIZU

Đoković se povukao s Roland Garrosa i izgubio broj jedan! Svijet tenisa ima novog kralja

Dva maratonska meča, protiv Musettija i Cerundola, ostavili su traga na prvom igraču svijeta
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 04. lipanj 2024. 16:59

Novak Đoković povukao se s Roland Garrosa zbog ozljede desnog koljena, objavili su organizatori.

Dva maratonska meča, protiv Musettija i Cerundola, ostavili su traga na prvom igraču svijeta, koji tako neće obraniti prošlogodišnju titulu.

Tijekom gotovo petosatnog okršaja s Cerundolom pio je tablete protiv bolova, a jutros je odlučio i da će propustiti trening te umjesto toga otišao na magnetsku rezonancu koja mu je donijela loše vijesti.

Da bi se mogao povući, Đoković je nagovijestio nakon pobjede nad Cerundolom, dok još nije znao procijeniti kakvu je štetu pretrpio kad mu je prilikom proklizavanja koljeno "zaplesalo".

- Pomolit ću se Bogu da je sve kako treba. Napravit ću neke stvari da ubrzam oporavak, ali koljeno je koljeno, jedan od glavnih zglobova u tijelu. Tu ne možeš puno napraviti - rekao je novinarima.

Prema pisanju Blica, Đokoviću je nastradao menisk, a prijeti mu čak i operacija koljena. Premda se zasad radi samo o spekulacijama, takav bi scenarij za sobom automatski povukao pitanja i o mogućem kraju karijere.

Novakovo odustajanje znači da će Casper Ruud, s kojim je trebao igrati u četvrtfinalu, produžiti u polufinale bez borbe. Norvežanin će se za ulazak u finale boriti protiv boljeg iz meča između Zvereva i De Minaura.

image

Đoković na koljenima tijekom okršaja s Cerundolom

EMMANUEL DUNAND Afp

Sad je jasno i da će Đoković na sljedećoj ATP ljestvici izgubiti prvo mjesto, koje će mu bez obzira na rezultat u Parizu preoteti 22-godišnji Jannik Sinner. Osvajač Australian Opena postat će prvi Talijan na broju jedan u povijesti, preciznije od 1973. godine, kada je objavljena prva ATP ljestvica.

Smjena će se dogoditi u ponedjeljak, dan nakon finala, a Sinner je ujedno 29. igrač na prvom mjestu, prvi "newcomer" u toj poziciji nakon Carlosa Alcaraza. Prije samo dvije godine njih su se dvojica prezentirali hrvatskoj publici, u finalu umaškog ATP turnira.

Što se Đokovića tiče, ove je godine još uvijek bez osvojenog naslova. Ostvare li se loše prognoze, lako je moguće da prvi put nakon 19 godina, odnosno nakon što se počeo probijati prema vrhu, ostane bez ijedne titule u sezoni.

Linker
04. lipanj 2024 17:33