MARTIN KEEP Afp
NOVA POBJEDA

Đoković se prošetao do finala: Amerikanac pao bez ispaljenog metka, Nole na pragu velikog rekorda

U finalu će igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa, kojeg je prošle godine porazio u finalu Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2023. 12:10

Novak Đoković drugi je finalist Australian Opena, te će u lovu na 22. Grand Slam trofej posljednji meč turnira igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa. Đoković (5. na ATP ljestvici) je bez muke porazio američkog predstavnikaTommyja Paula (35.) u tri seta (7:5, 6:1, 6:1) i nešto više od dva sata igre.

Od početka je to bio potpuno jednosmjeran meč, srpski tenisač u prvom je setu s dva breaka stigao na 5:1. No, Amerikanac je izvukao najbolje od sebe i vratio se na 5:5, da bi dopustio Đoković potom osvojio dva gema u nizu. Drugi set krenuo je istim tonom, ali Paul više nije imao snage adekvatno odgovoriti Đokoviću, da bi Srbin u trećem setu samo potvrdio dominaciju.

Tsitsipas je stigao do finala pobjedom nad Rusom Karenom Kachanovom 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3 i bit će mu to drugo Grand Slam finale u karijeri. Prošle godine našao se u finalu Ronald Garrosa i izgubio upravo od Đokovića. Ovaj dvojac broji 12 međusobnih ogleda, a srpski tenisač 10 puta izišao je kao pobjednik.. Osvoji li Đoković Australiju, bit će mu to 22. Grand Slam trofej, čime će izjednačiti rekord Rafaela Nadala.

Linker
27. srpanj 2024 02:19