Novak Đoković

 DIMITAR DILKOFF Afp
POVUKAO SE

Đoković shrvan: ‘Igrao sam sa srcem i dao sve od sebe... Nažalost, morao sam donijeti ovu tešku odluku‘

Srpski tenisač se oglasio na društvenim mrežama nakon povlačenja s Roland Garrosa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. lipanj 2024. 19:02

Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama nakon što se zbog ozljede koljena odlučio povući s Roland Garrosa u kojem je trebao igrati četvrtfinale. Meniskus desnog koljena stradao je u toj mjeri da je jedna od opcija i operacija. U tom slučaju Đokoviću bi slijedila dva mjeseca stanke zbog čega bi propustio i Olimpijske igre u Parizu koje su mu bile glavni cilj sezone jer u bogatoj riznici trofeja nedostaje mu još samo olimpijsko zlato.

- Tužan sam što moram objaviti da se povlačim sa Roland Garrosa. Igrao sam srcem i dao sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost, zbog napuknuća medijalnog meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo morali donijeti tešku odluku. Želim svu sreću igračima koji se natječu ovaj tjedan i iskreno zahvaljujem nevjerojatnim navijačima za svu ljubav i kontinuiranu podršku. Vidimo se uskoro - poručio je Đoković.

Druga loša stvar po Novaka Đokovića je što je odustajanjem od Roland Garrosa izgubio prvo mjesto na svijetu. Naime, izgubio je 1600 bodova dok je Jannik Sinner osvojio 350 i prestigao ga na vrhu. Ukoliko Carlos Alcaraz osvoji turnir Đoković će pasti na treće mjesto.

Linker
04. lipanj 2024 19:02