Jelena i Novak Đoković

 ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAPOKON JE DOČEKAO

Đoković stiže na ‘mjesto nesreće‘, veliki šef ima sasvim novu priču: ‘Napravili smo sve da do toga ne dođe‘

Srpskom teniskom asu, podsjetimo, prethodno je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australija
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 23. prosinac 2022. 06:58

Nakon drame s početka godine, vrata Australije ponovno su širom otvorena za Novaka Đokovića. Prošlog mjeseca australski ministar imigracije Andrew Giles poništio je trogodišnju zabranu ulaska u zemlju za srpskog tenisača, a sada je direktor Australian Opena, Craig Tiley, izjavio da se veseli što će opet ugostiti deveterostrukog osvajača australskog Grand Slam turnira.

- Fokusirani smo na dobrodošlicu Đokoviću, koji stiže sljedećeg tjedna. Igrat će u Adelaideu, a onda i na Australian Openu. Puno sam razgovarao s njim tijekom godine, on je veliki šampion. Igra najbolji tenis i bit će favorit. Popularan je u Australiji, ovdje ima veliku bazu obožavatelja - rekao je Tiley za Times of India.

image
RYAN LIM Afp

Srpskom teniskom asu, podsjetimo, prethodno je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australija nakon što je deportiran uoči početka ovogodišnjeg turnira u Melbourneu zbog odbijanja cijepljenja, odnosno manjka dokaza da je prebolio koronavirus.

- Posljednje dvije godine su bile teške za cijeli svijet, ne samo za Australian Open. Ako se vratite korak unatrag i pogledate, te okolnosti su bile izvan naše kontrole. Bismo li voljeli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Jesmo li učinili sve što smo mogli u tom trenutku? Da, jesmo - istaknuo je Tiley.

Turnir u Adelaideu održat će se od 1. do 8. siječnja sljedeće godine, dok je Australian Open na rasporedu od 16. do 29. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 19:45