MANAN VATSYAYANA Afp
AUSTRALIAN OPEN

Đoković suparnika ostavio na samo pet osvojenih gemova, a slijedi mu dosad najteži izazov na turniru

Rubljov je šest puta bio u četvrtfinalu Grand Slama, a svih šest puta bio je poražen
Piše: Andro PolićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 11:39

Novak Đoković uspješno je preskočio i četvrtu prepreku na prvom Grand Slamu sezone. U osmini finala Australian Opena, srpski je tenisač dominanto slavio protiv domaćeg predstavnika Alexa de Minaura sa 6-2, 6-1, 6-2. Dva sata i šest minuta igre bilo je potrebno petom reketu svijeta za 14. plasman među osam najboljih u Melbourneu. Šest puta suparniku je oduzimao servis, dok Australac to njemu nije uspio napraviti niti jednom, a bio je to njihov prvi međusobni dvoboj ikad.

Bila je ovo najuvjerljivija pobjeda Đokovića na turniru, a u četvrtfinalu mu slijedi dosad najteži izazov. Na drugoj strani terena stajat će Andrej Rubljov, trenutačno šesti igrač na ATP ljestvici, koji je u dramatičnom meču u pet setova slavio protiv Holgera Runea. Iako je gubio 0-5 u tie-breaku posljednjeg seta, uspio je osigurati sedmi ulazak u četvrtfinale Grand Slama, a niti jednom nije uspio preskočiti tu stepenicu, poražen je u svih šest četvrtfinalnih dvoboja.

Đoković i Rubljov tri su puta dosad odmjerili snage, a dvije pobjede ima srpski tenisač, koji je oba puta slavio na ATP završnici u Torinu, a Rus je slavio u prošlogodišnjem "gostovanju" kod Đokovića na turniru u Beogradu.

Linker
18. travanj 2024 23:57