Noletov show nakon pobjede

 SEBASTIEN BOZON Afp
POGLED U ZRCALO

Đoković sve nasmijao nakon drame: ‘Ovo je istina! Otišao sam u svlačionicu i razgovarao sam sa sobom...‘

Sinner nije uspio ono što je jedini napravio Mario Ančić, šesterostruki pobjednik okrenuo je 0:2
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 20:13

Jannik Sinner prohujao je u prva dva seta, pripremio teren za najveću senzaciju ovogodišnjeg Wimbledona i već je krenula potraga za podatkom tko je i kada bio posljednji pobjednik nad Novakom Đokovićem u Wimbledonu, tko ga je uspio izbaciti u tri seta na bilo kojem Grand Slam turniru...

Međutim, sve je to palo u vodu, kojih dva sata kasnije Novak Đoković bio je tak kojii na središnjem terenu Wimbledona držao pobjednički govor.

- Bit će još puno prilika za Jannika na velikoj sceni - poručio je srpski tenisač.

Kada bi se izdvojila samo ta rečenica, zvučalo bi kao da se malo naslađivao, ali to nikako nije bio slučaj. Dapače, Đoković je nahvalio Sinnera, za kojeg je i u najavi rekao da u njemu "prepoznaje elemente samoga sebe".

image
ADRIAN DENNIS Afp

- Zreo je za svoje godine, već je neko vrijeme među 10-15 najboljih na svijetu i ima vremena za napraviti velike stvari na ovom i svim ostalim turnirima.

Vjerojatno će to 20-godišnjem Sinneru biti mala utjeha u ovom trenutku, ali školovanje na najvećim teniskim pozornicama jednostavno je dio odrastanja. Umjesto iznenađenja u režiji Talijana, na kraju se isplivao podatak kako je Đoković prije ovog meča imao 9-1 omjer na Wimbledonu u dvobojima koji su otišli u peti set, a to puno govori ne samo o kvaliteti nego i Novakovoj mentalnoj čvrstini. Nisu ga u petom setu uspjeli slomiti ni Rafael Nadal (polufinale 2018.), ni Roger Federer, koji je imao čak i dvije meč-lopte u finalu 2019.

Jedini koji ga je uspio pobijediti u All England Clubu kada je meč otišao u odlučujući set bio je - Mario Ančić. A prošlo je od toga 16 godina, u osmini finala 2006. godine.

- Prolazim kroz unutarnje borbe kao i svi drugi igrači, a to je najteža borba i velika pobjeda, ako uspiješ pobijediti. Onda ti se i na terenu puno toga okrene u tvoju korist.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Tako je pokušao Novak objasniti "dva različita meča" koja je odigrao protiv Sinnera. Prvi u prva dva seta, u kojima je bio loš, i drugi u kojem je izgubio kombinirano sedam gemova.

- Otišao sam nakon drugog seta u svlačionicu i razgovarao malo sam sa sobom u zrcalu - pričao je Đoković na što se publika nasmijala.

- To je stvarno istina. I pomoglo mi je. Dobro sam počeo treći set, rano napravio break i to mi je dalo samopouzdanja. Vidio sam i da je Jannik malo posustao, pa bih rekao da mi je malo taj razgovor u zrcalu i malo iskustvo velikih mečeva na ovakvoj razini dalo prednost u preostala tri seta.

Na koncu, sedmi je puta u karijeri okrenuo 0:2 u setovima na Grand Slam turnirima (Wimbledon 2005. - Garcia Lopez; US Open 2011. - Federer; Roland Garros 2012. - Seppi; Wimbledon 2015. - Anderson; Roland Garros 2021. - Musetti; Roland Garros 2021. - Tsitsipas) i upisao svoju 26. uzastopnu pobjedu u Wimbledonu.

Posljednji koji ga je pobijedio tamo bio je Tomaš Berdych u četvrtfinalu "davne" 2017. godine. Sada je dva koraka do osvajanje četvrtog zaredom...

Linker
19. travanj 2024 23:30