MATTHEW STOCKMAN Afp
US OPEN

Đoković u prvom setu osvojio jedan gem, pa prohujao do četvrtfinala: ‘Dušu ne diram, ali noge ću uzeti‘

Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale US Opena pobjedom protiv Jensona Brooksbyja
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2021. 07:23

Najbolji tenisač svijeta slavio je sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 protiv 20-godišnjeg Amerikanca, a kasnije je nakon meča rekao kako ga je oduševila atmosfera.

"Sve je bilo naelektrizirano, sjajno. Dali ste nam obijici puno energije da pokažemo što možemo. Brooksby je mlad i talentiran, rekao sam mu na mreži da je pred njim sjajna budućnost", rekao je Đoković nakon meča.

"Nisam sjajno startao, Jenson je bio motiviran, imao je čist plan igre i egzekuciju svih udara. Ja nisam imao ritma, a on mi je čitao igru prvih set i pol. Sve se promijenilo sredinom drugog seta. Kasnije sam počeo čisto udarati lopte, pronašao sam servis. Ali sve u svemu bilo je puno iscrpljujučih poena, odajem mu priznanje, bio je fantastičan", dodao je Đoković koga sada čeka okršaj sa šestim nositeljem Matteom Berrettinijem.

image
ED JONES Afp

"Bit će to repriza finala Wimbledona. Bit će uzbudljivo, on voli veliku scenu i ima veliku igru. Igrao sam protiv njega na različitim podlogama i pokušat ću se čim bolje spremiti", objasnio je Đoković, koji je komentirao i zanimljivu izjavu Amerikanca Andyja Roddicka koji je tijekom meča Đokovića i Brooksbyja na Twitteru napisao: 'Novak će ovom djetetu napraviti najbolnije iskustvo ikad. Poslije sat i pol momak osjeća bol u tijelu. Novak može izdržati...Prvo vam oduzme noge, a onda i dušu".

"Hvala Andy, ja to shvaćam kao kompliment. Samo ne uzimam ničiju dušu. Svatko ima svoju dušu, svi imalo lijepe duše i ja to poštujem. Cijenim svakoga, ali noge ću sigurno uzeti", komentirao je kroz smijeh Đoković.

Linker
19. svibanj 2024 03:58