CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
ZANIMLJIVA REAKCIJA

Đokovića pitali što je radio u svlačionici kod 0:2 u setovima, njegova iskrenost iznenadila je sve

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković puno je teže od očekivanoga izborio četvrtfinale Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2021. 20:38

Srpski tenisač preokrenuo je 0:2 u setovima i prošao nakon što mu je Talijan Lorenzo Musetti predao meč kod rezultata 6-7 (7), 6-7 (2), 6-1, 6-0, 4-0.

Nakon izgubljena prva dva seta Đoković je otišao u svlačionicu, a nakon toga na terenu je postojao samo jedan igrač. Jedno od novinarskih pitanja bilo je što je u pauzi poslije drugog seta radio u svlačionici?

"Nisam imao medicinski tretman, ako na to misliš. Išao sam zamijeniti gaće", rekao je Đoković.

Upitan je li ga uhvatila panika u trenucima kada je gubio 0:2 u setovima, Đoković je rekao:

"Osjećao sam se nervozniji nego kada sam počeo meč. Da budem iskren, čak mi se i svidjela činjenica da zaostajem dva seta jer sam bio nekako pod tenzijom i nisam mogao pronači svoje udarce. Imao sam puno neprisiljenih pogrešaka i nisam se osjećao dobro", rekao je Đoković.

Mladi, 19-godišnji Talijan, inače 76. igrač svijeta, dobio je dva "tie-breaka" i vodio s 2-0 u setovima, a onda je dokraja dobio samo jedan gem.

Prije početka petog seta, Musetti je uzeo medicinski "time-out", a u prvom je poenu Đoković prilikom pada ozlijedio prst desne ruke. Ozljeda nije spriječila Đokovića da nastavi s dobrom igrom, a pri rezultatu 4-0 Musetti je predao meč.

"Volim s mladim tenisačima igrati pet setova. Čak i kada sam u velikom zaostatku i dalje mislim da imam šanse jer se osjećam fizički odlično. Tužno je što je Musetti morao odustati, očito se fizički borio od početka četvrtog seta", zaključio je srpski tenisač.

Linker
04. rujan 2024 09:19