JOE TOTH Afp
NOVAKOVA PRESICA

Đokovića upitali je li mu ovo zadnji Wimbledon, on otkrio: ‘Sad sam fokusiran na dva turnira‘

‘U nevolji obično rastem, učim i postajem jači‘, kaže srpski tenisač nakon finala Wimbledona
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2024. 22:09

Novak Đoković poražen je u drugom uzastopnom finalu Wimbledona, ponovno od strane Carlosa Alcaraza. Mladi Španjolac izdominirao je rekordera po broju osvojenih Grand Slamova u baš svakom aspektu teniske igre, što je i Đoković priznao nakon meča.

- Carlos je uistinu bio bolji u svim aspektima igre; od kretnjama, u nevjerojatnom načinu na koji udarac lopticu, sjajan servis... Sve. Osjećao sam se kao da sam pola koraka iza njega u svakom pogledu. To je realnost koju moram prihvatiti i nadam se da će stvari biti drugačije kada ponovno budem igrao protiv njega - kazao je Đoković.

image

Novak Đoković

JOE TOTH Afp

O svojim ciljevima za ostatak kalendarske godine kaže:

- Olimpijske igre i US Open dva su glavna cilja za ostatak godine i nadam se da ću tamo dati sve od sebe. Dolazak do finala Wimbledona veliko je povećanje samopouzdanja, ali također osjećam da trenutno nisam na razini za okršaj s najboljima na svijetu u ovom trenutku. Da bih imao priliku protiv Alcaraza i Sinnera u završnicama Grand Slama ili na Olimpijskim igrama, morat ću igrati puno bolje nego danas. Radit ću na tome; to nije nešto što nisam već iskusio, jer sam kroz svoju karijeru imao mnogo različitih iskustava. U nevolji obično rastem, učim i postajem jači - kazao je pa zaključio:

image

Novak Đoković

HENRY NICHOLLS Afp

- Nadam se da ću imati priliku boriti se za medalju za svoju zemlju. Bit će to na potpuno drugoj podlozi, vraćam se na mjesto gdje sam se ozlijedio prije nekoliko tjedana. Vidjet ćemo kako ću se osjećati fizički i psihički. Nadam se da ću moći pronaći pravi tenis jer će mi trebati sve što imam i još više da dođem do finala Olimpijskih igara. Ni u jednom trenutku nisam razmišljao da bi mi ovo mogao biti zadnji nastup na Wimbledonu. I dalje želim igrati sve dok osjećam da se mogu natjecati na visokoj razini.

Linker
31. kolovoz 2024 11:57