BEN STANSALL Afp
SRBIN U CENTRU PAŽNJE

Đokovićev novi okršaj s navijačima: ‘Ne možete mi ništa. Želim vam lakuuuuuuu noooooć ...‘

‘Ne pokazuju poštovanje prema meni. Ali ne može se izbaciti cijela tribina zato što ne pokazuje respekt‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. srpanj 2024. 08:56

Nije tajna da Novak Đoković u Wimbledonu ne uživa baš najbolji status kod dijela publike. Postala je to već neka vrsta tradicije koja se opet manifestirala u ponedjeljak, kad je srpski tenisač s 3:0 u setovima svladao Holgera Runea u osmini finala turnira (6:3, 6:4, 6:2).

- Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovdje i pokazali respekt prema igraču, u ovom slučaju meni, a svima koji su odabrali pokazati nepoštovanje, želim vam lakuuuuuuu noooooć. Goood niiight - rekao je Đoković.

Može se zaključiti da ga je publika fino isprovocirala, jer je u izjavi nakon meča izgovaranjem dugog ‘u‘ odgovorio na povike iz publike ‘Ruuune‘. Nije Đoković prihvatio sugestiju da su posjetitelji tako navijali za njegovog suparnika.

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

- Ne prihvaćam to, znam da su navijali za Runea, ali to je isprika i za hukanje. Na Touru sam više od 20 godina, znam sve trikove, ali sve je to u redu. Fokusiram se na ljude koji vole tenis, plate kartu, cijene napore igrača. Igrao sam u mnogo neprijateljskijim atmosferama, ne možete mi ništa – ustvrdio je najbolji svjetski tenisač.

I po izlasku s terena susreo se Đoković s povicima gledatelja ‘Ruuune‘, a on im je odgovorio širenjem ruku i pljeskanjem.

Ponašanje dijela publike u Wimbledonu komentirao je i na konferenciji za novinare nakon meča.

- Ne znam što može Wimbledon uraditi u tim trenucima, oni su platili karte i žele navijati tako kako navijaju. To oni biraju. Kako da se ponašaju, to je na njima. Možemo raspravljati o tome da sudac učini nešto, ali ne možete napraviti puno – govorio je srpski tenisač.

U nekim drugim sportovima događalo se da se isprazni dio tribine, pa čak i kompletna publika, no tenis je ipak druga priča. Opet, jasno je da Đokoviću nije lako kad se ljudi tako ponašaju prema njemu, o tome uostalom svjedoče i njegove reakcije.

- Ne pokazuju poštovanje prema meni. Ali ne može se izbaciti cijela tribina zato što ne pokazuje respekt. Turnir je bitan povijesno, svjetski smo poznati zbog navijača i gledatelja. Poštujem navijače, prave navijače koji znaju za respekt. Razumijem da podržavaju drugog igrača, oni to biraju, ali kada netko prijeđe granicu, reagiram. Eto, zato sam rekao to što sam rekao – zaključio je Đoković kojeg u četvrtfinalu čeka ogled s Alexom De Minaurom, devetim igračem svijeta.

Linker
09. srpanj 2024 08:56