Novak Đoković

 MARTIN KEEP Afp
U NAJBOLJEM IZDANJU

Đokovićev show: Srbin ‘gazio‘, suparnik mu se histerično smijao, sad slijedi poslastica

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Taylora Fritza koji je s 3:1 u setovima eliminirao Tsitsipasa
Piše: Hina, SNObjavljeno: 21. siječanj 2024. 07:13

Branitelj i braniteljica prošlogodišnjeg naslov na Australian Openu, Srbin Novak Đoković i Bjeloruskinja Arina Sabalenka bez poteškoća su izborili pobjede u svojim nedjeljnim dvobojima te se lakoćom plasirali u četvrtfinale.

Đoković je za 104 minute sa 6-0, 6-0, 6-3 svladao Francuza Adriana Mannarina (ATP 19.) koji se nije mogao nositi s najboljim tenisačem svijeta u njegovom najboljem izdanju u dosadašnjem dijelu turnira. Nakon prva dva seta, u kojima nije uzeo ni gem, nije mu preostalo drugo nego da se nasmije vlastitoj nemoći.

Iako je ovo bio prvi Đokovićev meč u dnevnom terminu na ovogodišnjem Australian Openu, tenisači nisu bili izloženi vanjskim utjecajima poput vrućine i sparine, jer je zbog promjenjivog vremena i povremene kiše krov nad Rod Laver Arenom bio zatvoren.

Đokovića u četvrtfinalu čeka Taylor Fritz koji je spriječio reprizu prošlogodišnjeg finala, izbacivši sa 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3 Grka Stefanosa Tsitsipasa. Amerikanac u dosadašnjih osam okršaja još nije uspio svladati Đokovića, a najbliže je bio upravo na Australian Openu 2021., kada su igrali pet setova.

image
ANTHONY WALLACE Afp

I prošlogodišnja pobjednia Australian Opena, Bjeloruskinja Arina Sabalenka, nije dopustila Ruskinji s američkom putovnicom Amandi Anisimovoj da se razmaše. Za 70 minuta je došla do pobjede 6-3, 6-2 i svog šestog uzastopnog četvrtfinala na Grand Slam turnirima, a osmog ukupno. Sjajna bjeloruska tenisačica ima odlična dosadašnja iskustva kad su u pitanju četvrtfinala na četiri najveća turnira, jer je pobijedila u svih sedam.

U ovom će joj suparnica biti pobjednica dvoboja između 16-godišnje ruske senzacije Mire Andrejeve i pobjednice Roland Garrosa iz 2021. Čehinje Barbore Krejčikove.

image

Arina Sabalenka

PAUL CROCK Afp

Drugi četvrtfinalni par u donjem dijelu ždrijeba je već poznat, a čine ga aktualna pobjednica US Opena, 19-godišnja Amerikanka Coco Gauff, i 21-godišnja Ukrajinka Marta Kostjuk koja je prvi put došla među osam najboljih na Grand Slam turniru.

Gauff je trebala samo 63 minute za pobjedu 6-1, 6-2 protiv Poljakinje Magdalene Frech, a Kostjuk je na terenu ostala tek 13 minuta duže svladavši rusku kvalifikanticu Mariju Timofejevu sa 6-2, 6-1.


Australian Open, osmina finala

TENISAČI

Novak Đoković (Srb/1) - Adrian Mannarino (Fra) 6-0, 6-0, 6-3

TENISAČICE

Marta Kostjuk (Ukr) - Maria Timofejeva 6-2, 6-1

Coco Gauff (SAD/4) - Magdalena Frech (Polj) 6-1, 6-2

Arina Sabaljenka (2) - Amanda Anisimova (SAD) 6-3, 6-2

Linker
06. svibanj 2024 16:30