ADRIAN DENNIS Afp
NOVI TEŽAK UDARAC?

Đokoviću prijeti čak 11 mjeseci Grand Slam pauze: ‘Svjestan sam da je to moguće, vidjet ćemo...‘

Odradit će Wimbledon, a onda slijedi iščekivanje i borba za ono što dolazi...
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2022. 06:43

Novak Đoković preskočio je prvu prepreku na ovogodišnjem Wimbledonu, ali nije bilo baš toliko glatko kako su neki očekivali. Južnokojerski predstavnik Soonwoo Kwon, inače 81. na ATP listi, uzeo mu je set, ali više od toga nije mogao (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

Đokoviću je, spomenimo i to, ovo bila 80. pobjeda u Wimbledonu i jedini je tenisač u povijesti koji ima najmanje toliko pobjeda na sva četiri Grand Slam turnira.

A kad smo već kod Grand Slam turnira, srpskom bi se tenisaču poslije Wimbledona moglo dogoditi da punih 11 mjeseci ne nastupi ni na jednom iz te kategorije, odnosno sve do Rolanda Garrosa sljedeće godine.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Novak prema trenutno važećim COVID pravilima ne može u SAD kako bi nastupio na US Openu, a pitanje je i što će biti s njegovim nastupom na Australian Openu na kojem nije mogao nastupiti u siječnju ove godine. Australiju je, podsjetimo, posljednji put napustio s trogodišnjom zabranom ulaska u tu državu. Iako je tamošnji premijer Scott Morrison tada izjavio da bi "u pravim okolnostima" mogao dobiti zeleno svjetlo i ranije od očekivanog...

"Svjestan sam da je to moguće i stoga ću nastojati izvući što više mogu iz ovog turnira. Ne razmišljam toliko unaprijed. Vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi s tim. Nema previše vremena između Wimbledona i US Opena pa se nadam da će se stvari ipak promijeniti i da ću se moću natjecati. Volio bih da to bude slučaj, ali moje su misli i pažnja trenutno usmjereni prema Wimbledonu", komentirao je Đoković mogući scenarij.

Linker
04. rujan 2022 15:43