Donna Vekić

 DAVID GRAY Afp
IZNENAĐENJE U DRUGOM MEČU

Donna nakon sjajnih nastupa ostala bez polufinala: ‘Što sad? Popit ću margaritu, vjerojatnu ne samo jednu...‘

San naše Osječanke u Melbournu stao je protiv tenisačice s kojom je dosad imala sjajan omjer 5:1
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2023. 06:16

Velik turnir odigrala je Donna Vekić u Melbournu, ali dalje od četvrtfinala ipak nije uspjela doći. Bolja od nje bila je Arina Sabalenka koja je na kraju glatko slavila sa 6:3, 6:2, prepustivši Osječanki samo 5 gemova.

Sve je noćas bilo na strani pete tenisačice svijeta. Bjeloruskinja je od samog početka dominantno vodila meč i bila bolja u gotovo svim statističkim rubrikama (osim neprisiljenih pogrešaka 35-25), a premoć možda najbolje ilustrira razlika u winnerima - 38:21.

image

Donna Vekić i Arina Sabalenka

MANAN VATSYAYANA Afp
image

Arina Sabalenka

DAVID GRAY Afp
image
WILLIAM WEST Afp

U meču koji je trajao sat i 50 minuta Vekić je servirala četiri asa, a Sabalenka devet. Hrvatska je tenisačica napravila 13 dvostrukih pogrešaka i svoj je servis izgubila pet puta, dok ga je suparnici uzela dva puta iako je imala 14 prilika za to.

- Danas me napustio servis, a on je moje veliko oružje na koje se oslanjam u važnim trenucima. Danas nisam mogla i to se vidi na rezultatu - rekla je Vekić i ipak potvrdila da je zadovoljna ukupno obavljenim poslom u Melbournu.

image
Sofascore
Statistika: Sofascore

- Što sad? Popit ću sigurno jednu dobru margaritu. Vjerojatno i više nego jednu - poručila je uz osmijeh.

Ovo je bio njihov peti međusobni ogled i druga pobjeda bjeloruske tenisačice.

U prvom četvrtfinalnom meču malo iznenađenje napravila je Magda Linette koja je, također u dva seta, izbacila favoriziranu Karolinu Pliškovu sa 6:3, 7:5. Nepostavljena Poljakinja stigla je do svog prvog Grand Slam polufinala, pobijedivši bivšu prvu tenisačicu svijeta za jedan sat i 27 minuta igre.

"Preplavljena sam emocijama. Ne mogu vjerovati. Ovo je ostvarenje sna", rekla je Linette nakon najveće pobjede u karijeri.

Pliškova je četvrti put igrala u četvrtfinalu Australian Opena, ali ovaj put je napravila previše neprisiljenih pogrešaka, imala ih je 36, a protivnica samo 16.

Protivnica Poljakinje u polufinalu bit će peta tenisačica svijeta Arina Sabalenka.

U drugom ženskom polufinalu snage će odmjeriti Bjeloruskinja Victoria Azarenka, dvostruka pobjednica Melbournea, i Kazahstanka Jelena Ribakina, pobjednica Wimbledona.

Linker
21. travanj 2024 07:03