Donna Vekić

 Rob Prange/zuma Press/profimedia
UVJERLJIV START

Donna Vekić za manje od sat i pol prošla u drugo kolo Roland Garrosa. Sad je čeka ‘hrvatski‘ okršaj

Osječanka je u dva seta izbacila Ukrajinku Jastremsku, a sljedeća suparnica joj je Bernarda Pera
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. svibanj 2023. 12:44

Manje od sat i pol trebalo je Donni Vekić da se plasira u drugo kolo Roland Garrosa. Osječanka je prva među hrvatskim predstavnicima izašla na parišku zemlju te sa 6:2, 7:5 izbacila kvalifikanticu Dajanu Jastremsku.

Za ulazak u treće kolo drugog Grand Slama sezone, na kojem joj je najbolji rezultat osmina finala (2019.), Donna će se boriti sa Zadrankom Bernardom Perom, koja igra pod američkom zastavom. Bit će im to drugi međusobni okršaj; prije dvije godine u Abu Dhabiju, Pera je slavila u tri seta.

Protiv Ukrajinke je Vekić idealno otvorila meč, napravivši break odmah u prvom gemu, a udvostručila ga je pri vodstvu 4:2. U prvih pet gemova drugog seta tenisačice su međusobno razmjenjivale breakove, prije nego je Donna opet preuzela inicijativu i povela 4:2. Jastremska se vratila na 4:4, a onda pokleknula tri gema kasnije. Na servisu za meč 26-godišnja Vekić nije imala problema.

Meč je naša tenisačica završila s pet asova i gotovo savršenom realizacijom break-lopti (6/7). Imala je i 14 winnera te 19 neforsiranih pogrešaka (Jastremska 33). Ovo joj je osma pobjeda u karijeri na Roland Garrosu, a 36. na Grand Slamovima.

Linker
19. travanj 2024 18:39