Paul Kane/Getty Images
GODINE GA NISU ZAUSTAVILE

EMOTIVNI FEDERER NASMIJAO KOMENTAROM O LJUBIČIĆU 'Bio je nervozan cijeli dan. Pokušao sam ga smiriti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2017. 09:52

Roger Federer (35) je na Australian Openu ispisao povijesne stranice po tko zna koji put. Stigao je do 18. Grand Slam naslova u meču protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala. Nekoliko sati nakon meča pričao je u superlativima o velikom povratku, suparniku, publici i svojem treneru Ivanu Ljubičiću, a ne o broju osvojenih Grand Slamova.

"Za mene he ovo priča o povratku, novom epskom meču protiv Rafe. Tako sam zahvalan Peteru Carteru, Tonyju Rocheu, publici. Moja popularnost ovdje, podrška publike, to je ono što me oduševljeva, kao i činjenica da sam u svojoj dobi uspio osvojiti Grand Slam nakon što prethodno nisam pet godina. To je ono što vidim, a najmanje mi je važan broj Grand Slamova. Iskreno i nije mi važan", objasnio je Federer.

Legendarni Švicarac usporedio je osvajanje ovog naslova na Australian Openu s osvajanjem naslova u Roland Garrosu 2009.

"Čekao sam taj French Open, pokušavao, borio se. Borio sam se iznova i iznova i nisam uspijevao dugo vremena. Na kraju sam ipak uspio. Ovaj osjećaj je sličan.


Tears of joy for the champ #Federer #AusOpen 2017

Za Federerovog trenera Ivana Ljubičića ovo je prvi Grand Slam, bilo u ulozi trenera, bilo u ulozi igrača.

"Ovo je očito poseban naslov za cijeli moj stožer. Ljubičiću je ovo bilo prvo Grand Slam finale kao igraču i kao treneru i naravno da je bio nervozan cijeli dan. Pokušao sam ga smiriti. Ista je stvar bila i s mojim fizioterapeutom", rekao je emotivni Federer kroz smijeh i nasmijao okupljene novinare.


Roger Federer vs Rafael Nadal - Match Point...

Linker
18. svibanj 2024 13:19