MICHAEL ERREY Afp
PRVE REAKCIJE

Emotivni Nadal: ‘Prije mjesec i pol nisam znao hoću li se vratiti; Medvjedev: ‘Doma su vjerojatno razbili TV‘

Rafael Nadal odigrao je nevjerojatan turnir i do povijesnog 21. Grand Slama stigao preokretom
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2022. 16:01

Gubio je Nadal 2:0 u setovima protiv Rusa Danila Medvjedeva, sve se činilo izgubljeno, ali onda je od nekud Španjolac smogao snage i stigao do nevjerojatnog preokreta i pobjede.

"Dobra večer, dobro jutro. Težak je trenutak za Danila. Ti si nevjerojatan šampion. Bio sam na ovom turniru u tvojoj poziciji nekoliko puta. Nema sumnje da ćeš nekoliko puta ovaj trofej podići u karijeri", rekao je Nadal u prvoj izjavi na terenu.

"Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečeva u karijeri, bila mi je čast dijeliti teren sa tobom", dodao je Nadal, komplimentiravši tako suparniku.

image
MICHAEL ERREY Afp
image
MARTIN KEEP Afp
image
WILLIAM WEST Afp
image
MARTIN KEEP Afp
image
WILLIAM WEST Afp

"Nevjerojatan je osjećaj. Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li se vratiti na teren, a sada imam trofej u rukama. Hvala svima na podršci, veliko vam hvala za svu ljubav i podršku. Imao sam nevjerovatnu podršku u ove dvije nedjelje. Ne mogu objasniti kako se trenutno osjećam. Probat ću doći i sljedeće godine", istaknuo je Španjolac.

Medvjedev nije mogao sakriti razočaranje porazom na svečanoj ceremoniji, ali je smogao snage za nekoliko riječi.

"Teško je naći riječi nakon pet i pol sati. Čestitam Rafa, gledajući tebe bio sam zapanjen. Poslije meča sam pitao jesi li umoran, jesi li živ nakon svega. Rafa podigao si razinu nakon drugog seta. Nevjerojatan si šampion. Momci imate veliko rivalstvo, ništa nije gotovo", rekao je Medvjedev aludirajući na borbu za najvećeg svih vremena sa Rogerom Federerom i Novakom Đokovićem.

"Hvala mom timu, hvala što ste preživjeli teške trenutke sa mnom. Obično je moja supruga tu, ali je sada kod kuće, tv je vjerojatno polomljen. Želim se zahvaliti njoj i svima u mom timu", dodao je ruski tenisač.

Linker
25. travanj 2024 10:17