Donna Vekić

 HENRY NICHOLLS Afp
REAKCIJE PUBLIKE

Epski meč oduševio čitav svijet, Donna očarala baš sve: ‘Kakva ratnica! Očito je trpjela bolove...‘

Na društvenim mrežama nalazi se niz hvalospjeva na osječku tenisačicu i Jasmine Paolini
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2024. 18:59

Donna Vekić poražena je u polufinalu Wimbledona, ali oduševila je čitav teniski svijet. Ne samo da je zaradila "standing ovation" po završetku meča s Jasmine Paolini, koja je slavila s 2:6, 6:4, 7:6 (8), nego i sve pratitelje koji su na društvenim mrežama požurili sažeti dojmove.

U svijetlom tonu o nepuna tri sata dugotrajnom meču pisao je i BBC.

"Što god da se dogodilo u ovom meču, ostat će zapamćeno u povijesti Wimbledona kao jedno od najboljih polufinala ikad. Zapravo, jedan od najboljih mečeva uopće. Nevjerojatna drama", pisao je BBC u svojem tekstualnom prijenosu uživo.

Sličnog mišljenja su i internetski komentatori na platformi X.

"Ludnica između Vekić i Paolini, definitivno moj prvi tweet o ženskom tenisu. Velika bitka, volio bih da je Donna prošla dalje", kaže korisnik pod imenom Jordan Krause.

image

Donna Vekić

BEN STANSALL Afp

"Morate suosjećati s Donnom Vekić. Imala je tako dobru vožnju ovdje i bila je jako blizu prvog Grand Slam finala. Nadamo se da će joj ovaj turnir poslužiti da nastavi nizati uspjehe u sezoni", kaže stranica Quality Shot Tennis.

"Ovaj meč zaslužio je odigrati se u finalu, pokazale su veliki napor", misli Lars Eidissen, dok korisnik Shanny navodi: "Puno sam pratio Donnu na ovom turniru, izvlačila je snagu iz sudbine sebe da bi se borila. Kakva ratnica, veliko poštovanje".

"Ako je ikada postojao meč u kojem sam želio da nitko ne izgubi, to je bio ovaj. Hvala vam na nevjerojatnoj partiji", piše Michael Richmond.

"Vekić je očito trpjela bolove i dala sve od sebe da ih prebrodi. Bila je agresivnija, ali Jasmine je pronašla način. Doslovno nema razlike između ove dvije tenisačice, sigurno je ovo teška situacija za Donnu", objavio je korisnik Brian Gerstein.

Linker
02. rujan 2024 18:38