GREG WOOD Afp
SLUČAJ POD POVEĆALOM

Federalna vlada istražuje je li Novak Đoković lagao! Za davanje lažnih iskaza prijeti ozbiljna kazna

Iako je Novak Đoković odnio sudsku pobjedu, priča o slučaju njegove australske vize nije konačna
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2022. 06:07

Naglašavaju to i australski mediji koji navode kako Federalna vlada istražuje je li najbolji tenisač svijeta lagao pri ispunjavanju putničkog formulara odnosno aplikaciji za dobivanje vize.

Naime, tamo je Đoković naveo da nije putovao 14 dana prethodno svom dolasku u Australiju 6. siječnja, a u tom je periodu zapravo putovao iz Beograda u Španjolsku. Svejedno, u njegovom je formularu označen odgovor - ne. To je standardno pitanje koje se odnosi na sve putnike, a uz njega stoji upozorenje kako je davanje lažnih odgovora ozbiljan prekršaj koji je čak kažnjiv s jednogodišnjim zatvorom, piše australski The Age.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Đoković je graničnoj kontroli izjavio kako su iz Tennisa Australije ispunili putnički formular u njegovo ime.

image

Đokovićeva putna deklaracija

SCREENSHOT

Hoće li ministar imigracije Alex Hawke iskoristiti svoju moć i otkazati mu vizu ostaje za vidjeti, ali iz Federalne vlade dalje istražuju pomnije Đokovićeve putne deklaracije, posebice nakon što je njegov brat Đorđe na press konferenciji odbio pomnije davati odgovore na pitanja o Đokovićevom kretanju i aktivnostima nakon pozitivnog nalaza na koronavirus.

Naprotiv, nakon takvog je pitanja naprasno prekinuo press konferenciju i zahvalio se novinarima.

Đokovićevi odvjetnici kažu da je 16. prosinca prošle godine bio pozitivan na covid-19, a već je sljedećeg dana sudjelovao na dodjeli nagrada za mlade igrače bez maske na licu. Francuski L'Equipe pak tvrdi da je Đoković s jednim njihovim fotografom imao snimanje 18. prosinca, što bi značilo da je Đoković svjesno prekršio pravila samoizolacije u trajanju od 14 dana koja je trebala trajati do 30. prosinca.

U svakom slučaju, istraga je u tijeku, a ostaje za vidjeti hoće li biti kakve reakcije ministra imigracija.

Linker
27. travanj 2024 01:21