Roger Federer na VN Miamija

 MARK THOMPSON/Getty Images Via Afp
MAESTRO IMA PORUKU

Federer nakon dugo vremena istupio u javnosti i progovorio o Nadalu: ‘To bi za tenis bio brutalan udarac‘

"Još uvijek se nadam da će se oporaviti", rekao je 41-godišnjak o svojem bivšem rivalu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. svibanj 2023. 07:57

Otkad je prošle godine otišao u tenisku mirovinu, Roger Federer rijetko istupa u javnosti, zbog čega svaka njegova izjava ili intervju dobivaju dodatnu pozornost. U nedjelju se švicarski Maestro pojavio na Velikoj nagradi Miamija, koja baš i nije prštala od uzbuđenja, pa nije i čudo da su novinari tražili dodatan sadržaj sa strane.

Federera je tako dočekalo pitanje o aktualnoj situaciji na Touru, odnosno činjenici da Rafael Nadal još uvijek nije odigrao nijedan turnir na zemlji, i veliko je pitanje kakav će se - ako će se uopće - pojaviti na Roland Garrosu. Njegov nekad najveći rival smatra da bi Nadalovo propuštanje Pariza bio golemi udarac za tenis.

- Bilo bi to brutalno, jako teško za tenis. Još uvijek se nadam da će se oporaviti. Vidio sam da je otkazao i Rim i želim mu sve najbolje - izjavio je Federer za Sky Sports.

Nekoliko lijepih riječi sačuvao je i za Novaka Đokovića, koji se ovog proljeća muči s formom.

- Očito je da nije odigrao previše mečeva pa se nadam da će i on u Roland Garros doći u jakom izdanju. Isto želim i mladim igračima koji se probijaju. U svakom slučaju, sigurno ću gledati mečeve iz Pariza - dodao je 41-godišnjak.

Nadal je zbog ozljede kuka proljetos redom preskakao turnire u Monte Carlu, Barceloni i Madridu, a prije dva dana objavio je da nije spreman ni za Madrid. Uspije li se oporaviti do kraja mjeseca i početka Roland Garrosa, bit će mu to prvi put u karijeri da na drugi Grand Slam sezone, na kojem je 14 puta osvojio titulu, stiže bez ijednog meča na zemlji.

Linker
18. travanj 2024 06:10