MARTIN BUREAU Afp
TEŠKA ODLUKA

Federer nakon noćnog maratona odlučio napustiti Roland Garros, ništa od dvoboja s Novakom Đokovićem!

‘U svakom meču moram procijeniti situaciju i vidjeti u kakvom ću se stanju probuditi sutradan‘
Piše: Hina, SNObjavljeno: 06. lipanj 2021. 17:09

"Ne znam hoću li igrati u osmini finala Roland Garrosa protiv Talijana Mattea Berrettinija", izjavio je Švicarac Roger Federer nakon što se borio više od tri sata da bi se plasirao među zadnjh 16 na drugom Grand Slam turniru sezone.

"Moram odlučiti hoću li nastaviti ili ne. Je li preriskantno nastaviti igrati za koljeno i je li dobar trenutak da se odmorim?", pitao se na konferenciji za novinare.

Federer se vratio natjecanjima u ožujku nakon dvije operacije desnog koljena 2020., a u kolovozu će navršiti 40 godina i nastup na Wimbledoneu mu je prioritet.

"U svakom meču moram procijeniti situaciju i vidjeti u kakvom ću se stanju probuditi sutradan i kako je moje koljeno. To je možda još više istina poslije ovako dugog meča", kazao je bvši prvi tenisač svijeta koji se sada nalazi na osmom mjestu ATP ljestvice.

Samo nekoliko sati nakon toga Švicarac je prelomio i objavio:

"Odlučio sam ipak poslušati svoje tijelo i ne forsirati ga na putu prema oporavku. Sretan sam što sam dobio tri meča i mogu reći da je sjajan osjećaj biti ponovno na terenu", poručio je. Direktor Roland Garrosa Guy Forget poslao je službeno priopćenje:

"Žao nam je zbog povlačenja Rogera Federera s turnira. Pružio je izvrsnu partiju u zadnjem meču te nam je svima bilo drago vidjeti ga opet u Parizu. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone."

Matteo Berrettini tako je bez borbe prošao u četvrtfinale gdje ga čeka bolji iz meča Novaka Đokovića i Lorenza Musettija.

Roger Federer, kojem je ovo prvi Grand Slam turnir u zadnjih 16 mjeseci, plasirao se u osminu finala nakon tri i pol sata borbe protiv Nijemca Dominika Koepfera (ATP-59.), kojeg je svladao 7-6 (7/5), 6-7 (3/7), 7-6 (7/4), 7-5.

Linker
01. svibanj 2024 07:53